ΣΟΚ: «Οι Ουκρανοί θα βομβάρδιζαν τους Ρώσους με βιοχημικά που θα έριχναν τα τουρκικά drones»!

Ανακοινώσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας με δημοσιοποίηση σχετικών εγγράφων<

Σήμερα το ρωσικό υπουργείο άμυνας αποφάσισέ να εκθέσει στην δημοσιότητα έγγραφα «φωτιά» στην επίσημη ιστοσελίδα του στο facebook, τα οποία δείχνουν όχι απλά μόνο την εμπλοκή των ΗΠΑ στην Ουκρανία στον τομέα των βιολογικών-χημικών όπλων αλλά και πως η ουκρανική πλευρά έψαχνε στα τουρκικά drones τους φορείς που θα έκαναν τις ρίψεις.

Δείτε τι  αναφέρεται στις αναρτήσεις:

Το έγγραφο με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2021 παρουσιάζει απάντηση σε αίτημα της ουκρανικής εταιρείας Motor Sich προς τον τουρκικό κατασκευαστή drone Baykar Makina.

Ο Τούρκος κατασκευαστής drone απαντά σε πλήθος ερωτημάτων της ουκρανικής πλευράς σχετικά με τα χαρακτηριστικά των προϊόντων της.

Οι ερωτήσεις 9 και 10 όμως θέλουν προσοχή. Απαιτούνται δεδομένα για το μέγιστο σύστημα/μηχανισμό ψεκασμού ωφέλιμου φορτίου και αερολυμάτων, χωρητικότητας άνω των 20 λίτρων.

Με δεδομένο το γεγονός ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας γνώριζε ήδη για την εφαρμογή αμερικανικών στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων στην Ουκρανία υπό την καθοδήγηση του DTRA, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ζητήθηκαν τα βαρύτερα UCAV ώστε  να προσαρμοστούν στον χημικό πόλεμο ψεκασμού ουσιών σε βάθος πάνω από εχθρικό έδαφος, επειδή το εύρος αυτού του UAV (Bayraktar Akinci) είναι σχεδόν 300 χιλιόμετρα (διπλάσιο από αυτό του κανονικού TB2).

Αυτός φαίνεται να είναι ο λόγος που αποφάσισε η ουκρανική πλευρά να προσφέρει τοςυ κινητήρες στα τουρκικά αεροχήματα.