Πέμπτη, Απριλίου 28

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ΑΡΧΕΤΑΙ Ο Γ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ; – Αμερικανικό υποβρύχιο βύθισε το Moskva;

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Η Δύση πανηγυρίζει και η προπαγάνδα της ξεσαλώνει κατά της Ρωσίας και του Βλαδίμηρου Πούτιν ειδικότερα, μετά τη βύθιση της ναυαρχίδας του ρωσικού ναυτικού, πυραυλοφόρου καταδρομικού Moskva!

Βεβαίως το πλήγμα για την Ρωσία είναι πολύ μεγάλο και έχει πλήξει πολύ την υστεροφημία του Προέδρου της διεθνώς!

Όμως σε έναν πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας (με όλη τη Δύση στο πλευρό της), που ήδη διαρκεί περίπου δυο μήνες, είναι ποτέ δυνατόν να μην υπάρχουν απώλειες εκατέρωθεν;

Προσπάθεια υποβάθμισης της πολεμικής ισχύος της Ρωσίας…

Ωστόσο οι πληροφορίες για τα αίτια της βύθισης του Moskva είναι συγκεχυμένες!

Η πλευρά της Ουκρανίας υποστηρίζει ότι το ρωσικό καταδρομικό χτυπήθηκε με δυο πυραύλους από το έδαφος της Ουκρανίας, πυραύλους αμερικανικούς και που ενδεχομένως να στάλθηκαν κατά του ρωσικού πλοίου που έπλεε στη Μαύρη Θάλασσα, από Αμερικανούς χειριστές!

Η πλευρά της Ρωσίας σε μια πρώτη ανάγνωση – γιατί έτσι έπρεπε να ισχυριστούν – υποστηρίζει ότι έγινε έκρηξη πυρομαχικών επί του πλοίου και η σταθερότητά του επλήγη και από τα καιρικά φαινόμενα (συνθήκες θαλασσοταραχής), που κατέστησαν αδύνατη τη ρυμούλκησή του!

Βέβαια πολλές απόψεις μπορεί να ακούσετε ακόμη, αλλά καμιά δεν θα είναι με σιγουριά η πραγματική αιτία βύθισης του ρωσικού υπερπλοίου!

Θα ήθελα όμως να σημειώσω και τους ισχυρισμούς του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, όσον αφορά το πλήγμα κατά του ρωσικού πολεμικού πλοίου Moskva!

Παρακάτω η δήλωσή του:

«Μην αναρωτιέστε τι έγινε στο καταδρομικό Moskva και βλήθηκε από αντιπλοιϊκούς ουκρανικούς πυραύλους με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικές βλάβες. Τίποτα μαγικό. Το ίδιο που έγινε με το βρετανικό καταδρομικό “Σέφιλντ” στα Φώκλαντ ς, το ίδιο που συνέβη και σε κάποια (πολύ λίγα) αμερικανικά πλοία στον Περσικό Κόλπο. Ένας ελλιπώς εκπαιδευμένος, αναποφάσιστος και ενδεχομένως αργός στη σκέψη και στις αντιδράσεις Αξιωματικός Τακτικού Ελέγχου ή Αξιωματικός Επιχειρήσεων (ή όπως αλλιώς λέγεται στο Ρωσικό Ναυτικό) ή ο ίδιος ο Κυβερνήτης, αν ήταν παρών, οι οποίοι και αποτελούν (ιεραρχικά) το μυαλό που αποφασίζει πίσω από όλα αυτά τα οπλικά συστήματα, νικήθηκε από κάποιους τολμηρούς Ουκρανούς που σχεδίασαν και εξετέλεσαν την προσβολή.

Τα σκάφη αυτά είναι πανίσχυρα και συνήθως προστατεύονται από υψηλότατης τεχνολογίας οπλικά συστήματα. Πραγματικά φρούρια. Όπως και στις μάχες, ο ασθενέστερος κρίκος του εκπληκτικού αυτού προστατευτικού ή επιθετικού (ανάλογα με την αποστολή του) συστήματος είναι ένα ανθρώπινο μυαλό, το μυαλό η ιδιοσυγκρασία και ο χαρακτήρας του Αξιωματικού που τα διοικεί και έχει δικαίωμα να τα διατάσσει να βάλλουν. Και αυτό συνήθως στοχεύει ο αντίπαλος. Και κάποιες φορές το νικάει. Το ένα μυαλό νικάει το άλλο…»!

Ειλικρινά με εξέπληξε η τοποθέτηση του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου! Την θεωρώ βιαστική, αλλά και ως ένα σημείο κακόβουλη προς την πλευρά της Ρωσίας! Ωσάν τη δήλωση αυτή να την έχει κάνει ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ή η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις!

Με πιο στοιχείο ο εκλεκτός Στρατηγός έβγαλε απόφαση πως η βύθιση του ρωσικού πλοίου οφείλεται σε ουκρανικούς πυραύλους;

Γνωρίζει τόσο καλά το πρόγραμμα εκπαίδευσης του ναυτικού των Ρώσων, ώστε να υποβαθμίζει κατ΄ αυτόν τον τρόπο την υπερδύναμη Ρωσία, λέγοντας ότι “νικήθηκε από κάποιους τολμηρούς Ουκρανούς”;

Αλήθεια πιστεύει, ότι τα οπλικά συστήματα επί του εδάφους της Ουκρανίας, τα χειρίζονται Ουκρανοί;

Μια αποκάλυψη που ενδεχομένως να επιβεβαιωθεί…

Είναι σίγουρο πως κανένας πόλεμος δεν κρίθηκε από ένα και μόνο γεγονός!

Ωστόσο θα επανέλθω, στο πιο μπορεί να είναι το πιθανό αίτιο βύθισης του Moskva και σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, η Ρωσία, αργά ή σύντομα θα έχει καταλήξει!

Πάντως εμπιστευόμενος την εξέχουσα πηγή μου, έγραψα το παρακάτω κείμενο και το οποίο εμπεριέχεται σε άρθρο μου στις 21 Μαρτίου 2022 με τίτλο: Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

«…Έτσι μετά τα τελευταία γεγονότα, το “δολοφονικό σχέδιο” του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ βρίσκεται στο τελικό στάδιο!

Μετά την “παραχώρηση” της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς επί κυβερνήσεως Αλέξη Τσίπρα και την αποδοχή της “Συμφωνίας των Πρεσπών” από τη σημερινή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ίδια κυβέρνηση της ΝΔ με την απόλυτη ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ξεπουλάει το Αιγαίο μας!

Ελπίζοντας πλέον οι Έλληνες πατριώτες στο λάθος του Ρ. Τ. Ερντογάν!

Το οποίο θα είναι, να επιτρέψει Αμερικανό-Νατοϊκά υποβρύχια να περάσουν τα στενά του Βοσπόρου και να βρεθούν απέναντι από τον Ρωσικό Στόλο! Αφού οι πιέσεις που δέχεται ο Τούρκος Πρόεδρος από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Γ. Γ. του ΝΑΤΟ Νορβηγό Γενς Στόλτενμπεργκ είναι αφόρητες! Με σχετικά ανταλλάγματα στο Αιγαίο μας, βεβαίως – βεβαίως!

Σε αυτήν την περίπτωση και μόνο θα εξαγριωθεί κατά της Τουρκίας ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαδίμηρος Πούτιν! Οψόμεθα!»!

Η Ρωσία εξετάζει και την περίπτωση Αμερικανικού υποβρυχίου…

Έτσι η εξέχουσα πηγή μου (λόγω και της νευραλγικής θέσεως που κατείχε επί σειρά ετών), αμέσως μετά το συμβάν με την πολεμική ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου, με ενημερώνει πως η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο το  Moskva να έχει χτυπηθεί από Αμερικανικό υποβρύχιο, το οποίο πέρασε στη Μαύρη Θάλασσα – βεβαίως – μετά το κλείσιμο των στενών του Βοσπόρου από τον Τούρκο Σουλτάνο Ρ. Τ. Ερντογάν!

Αντιλαμβανόμαστε όλοι πιστεύω, πως αν αυτό επαληθευτεί από τη ρωσική πλευρά, όλα αλλάζουν σε αυτόν τον πόλεμο!

Αφού θα έχουν εμπράκτως εμπλακεί στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και αυτό μπορεί να σημάνει τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Όσον αφορά την Τουρκία, όπως με πληροφορούν και εάν υπάρξει επιβεβαίωση της είδησης, θα σημάνει το τέλος του Ρ. Τ. Ερντογάν, αλλά και της ίδιας της Τουρκίας!

Φυσικά απεύχομαι να έχει βυθιστεί το Moskva από Αμερικανικό υποβρύχιο, γιατί σε αυτήν την περίπτωση οι επιπτώσεις και στην Πατρίδα μας θα είναι ολέθριες!

Όταν μάλιστα οι τύχες της βρίσκονται στα χέρια των Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη!!

 .triklopodia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .