Κυριακή, Μαΐου 15

Ποια χώρα μοιράζει στους πολίτες 1 εκατ. δενδρύλλια κάνναβης

Ο υπουργός Υγείας ανακοινώνοντας τη σχετική πρωτοβουλία εξέφρασε την πρόθεση η καλλιέργεια κάνναβης να μετατραπεί σε κάτι που προσομοιάζει με «οικογενειακή σοδειά»

Ένα εκατομμύριο δενδρύλλια κάνναβης αναμένεται να μοιράσει δωρεάν η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας που επιτρέπει την κατ’ οίκον καλλιέργεια.  

Ο υπουργός Υγείας της ασιατικής χώρας, Anutin Charnvirakul, ανακοίνωσε τη σχετική πρωτοβουλία στο Facebook, εκφράζοντας την πρόθεση η καλλιέργεια κάνναβης να μετατραπεί σε κάτι που προσομοιάζει με «οικογενειακή σοδειά». 

Η νέα νομοθεσία, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή στις 9 Ιουνίου, θα επιτρέπει στους πολίτες να καλλιεργούν δενδρύλλια κάνναβης στο σπίτι τους, υπό την προϋπόθεση να ενημερώνουν τις τοπικές αρχές. 

Τα συγκεκριμένα δενδρύλλια όμως, θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για ιατρικούς λόγους, καθώς θα απαγορεύεται η χρήση για εμπορικούς ή ψυχαγωγικούς λόγους.  

Το παραπάνω μέτρο, σύμφωνα με το CNN, εντάσσεται στην προσπάθεια της Ταϊλάνδης να εντάξει την κάνναβη στην πλούσια αγροτική οικονομίας της χώρας. Ας σημειωθεί ότι σχεδόν το 1/3 του εργατικού δυναμικού απασχολείται στον εν λόγω κλάδο.

Το 2018, η Ταϊλάνδη είχε καταστεί η πρώτη χώρα της νοτιο-ανατολικής Ασίας, η οποία νομιμοποίησε την κάνναβη για ιατρική χρήση. Ταυτόχρονα, έχει επιτρέψει τη χρήση εκχυλίσματος κάνναβης σε διάφορα προϊόντα, όπως αναψυκτικά και είδη περιποίησης – προσωπικής φροντίδας. 

https://www.newmoney.gr/roh/diethni/pia-chora-mirazi-1-ekat-dendrillia-kannavis-stous-polites-alla-den-prepi-na-tin-kapnisoun/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.