Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

ΤΕΛΟΣ οι μάσκες και από τα ταξί από την 1η Ιουνίου

ΤΑΞΙ

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στα καταστήματα λιανικής και τα ΜΜΜ με αριθμημένες θέσεις.

Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες σε τρένα, ΚΤΕΛ και αεροπλάνα, από την 1η Ιουνίου, θα μπορούν να κάθονται στις θέσεις τους χωρίς να φορούν υποχρεωτικά τη μάσκα για προστασία από τον κορονοϊό.

Την ίδια ώρα, από 1η Ιουνίου «απελευθερώνονται» ακόμη ταξί και ιδιωτικά ΙΧ.

Θυμίζουμε ότι από τη Δευτέρα 16 Μαΐου, μετά από σχετική απόφαση του Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), καταργείται η σύσταση για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροσκάφη και σε αεροδρόμια της ΕΕ.

Πού παραμένει υποχρεωτική η μάσκα
Αντίθετα, η χρήση της προστατευτικής μάσκας παραμένει για όσους θα μετακινούνται σε αστικές συγκοινωνίες και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Υποχρεωτική θα είναι επομένως σε μετρό, τρόλει, λεωφορεία και τραμ.

Σημειώνεται πως σε ό,τι αφορά τα πλοία, αναμένονται νέες ανακοινώσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.