Κυριακή, Μαΐου 8

Έρχεται έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το καλοκαίρι

Τη χορήγηση και νέου επιδόματος εντός του καλοκαιριού εξετάζει το οικονομικό επιτελείο. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συμβάλει ενεργά στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες λόγω της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, επαναλαμβάνοντας το έκτακτο δώρο Πάσχα, ως μία ακόμα επιταγή ακρίβειας στους ίδιους ακριβώς δικαιούχους μέσα στους

καλοκαιρινούς μήνες.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση – εφόσον ανάψει το Πράσινο φως από το Μαξίμου – αναμένεται να δοθεί προς τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου υπό το πρίσμα πως η ακρίβεια θα εξακολουθήσει να υφίσταται.

Η δέσμη μέτρων που εξετάζεται επιδιώκει να αντισταθμίσει σε σημαντικό μεγάλο βαθμό το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης, κυρίως για τα ευάλωτα νοικοκυριά, χαμηλόμισθους και ανέργους.

Ουσιαστικά θα πρόκειται για μια δεύτερη επιταγή ακρίβειας ύψους και πάλι 200 ευρώ για την των πιο οικονομικά αδύναμων πολιτών.

Η τελευταία θεωρείται ένα εξαιρετικά στοχευμένο και αποτελεσματικό μέτρο, καθώς δίνει απευθείας χρήματα στους δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι η επιταγή ακρίβειας ύψους 200 ευρώ δόθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα σε περίπου 1,7 εκατ. δικαιούχους (εκ των οποίων 634.000 χαμηλοσυνταξιούχοι).

Οι κατηγορίες που πήραν το έκτακτο «Δώρο» το Πάσχα

  • 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι
  • 625.000 οικογένειες με παιδιά
  • 241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος
  • 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα
  • 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες

Με τα μέτρα ενίσχυσης ωφελούνται περίπου 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά, με περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια μέλη, προκειμένου αυτά να καλύψουν μέρος των αυξημένων τιμών αγαθών και ενέργειας.

 https://www.aftodioikisi.gr/epidomata/erchetai-ektakto-epidoma-200-eyro-gia-to-kalokairi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .