Πέμπτη, Μαΐου 5

Το ΜέΡΑ25 για το διάγγελμα του πρωθυπουργού σχετικά με τα νέα μέτρα για το ρεύμα

Το ΜέΡΑ25 για το διάγγελμα του πρωθυπουργού σχετικά με τα νέα μέτρα για το ρεύμα

"Οι πολυδιαφημισμένες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για τις αυξήσεις στο ρεύμα, αυτές που σύμφωνα με την προπαγάνδα θα «καθιστούσαν άχρηστη την αντιπολίτευση», θα κάνανε το ρεύμα φτηνότερο και από προεκλογικές υποσχέσεις και θα πολλαπλασίαζαν τον άρτο και τα ψάρια, τελικά συρρικνώθηκαν στις εξής δικαιολογίες:

Φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία (για τις υπεραυξήσεις που προηγήθηκαν τουλάχιστο κατά ένα χρόνο του πολέμου)

Φταίει η Ε.Ε. που είναι αργή γι’ αυτό εμείς θα την αγνοήσουμε (και γιατί περίμενε μέχρι να λάβει και ο τελευταίος πολίτης λογαριασμό που αντιστοιχεί σε κατανάλωση μιάμιση πολιτείας;)" αναφέρει ανακοίνωση το Γραφείου Τύπου του ΜέΡΑ25 σε ό,τι αφορά το διάγγελμα του πρωθυπουργού σχετικά με τα νέα μέτρα για το ρεύμα.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: "Και το καλύτερο για το τέλος: Το ρεύμα σας έρχεται ακριβό επειδή το χρησιμοποιείτε (εκατό οικονομολόγοι πήδηξαν μαζικά απ’ το ψηλότερο παράθυρο). Ποια ήταν λοιπόν η γενναία λύση «με εντολή Μητσοτάκη» που θα έκανε την ανθρωπότητα να παραληρεί; Ιστορία κράτα την ανάσα σου: «έμμεσο πλαφόν»!".

Ακόμα και τώρα, εν μέσω της τεράστιας οργής και απελπισίας της κοινωνίας, ο προσωπάρχης της «Μητσοτάκης Α.Ε.» μια μέριμνα έχει: να μη θιγούν ποτέ τα "ιερά και τα όσια" των παρασιτικών ολιγαρχών που νέμονται τον χώρο της ενέργειας στη χώρα μας και αποτελούν τα αφεντικά σύσσωμου του μνημονιακού τόξου.

Ούτε λόγος για κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας, ενώ ακόμα και το έμμεσο πλαφόν που αποφάσισε τόσους μήνες μετά την έλευση τις ενεργειακής κρίσης να επιβάλει ο κ. Μητσοτάκης, θα είναι σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις του, ενιαίο, δεν θα είναι δηλαδή ανά μονάδα παραγωγής όπως καιρό τώρα προτείνει το ΜέΡΑ25, κάτι που θα ήταν ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η αισχροκέρδεια".

"Ως ΜέΡΑ25 συνεχίζουμε να παλεύουμε στο πλευρό των πολιτών για συλλογή υπογραφών για πραγματοποίηση Δημοψηφίσματος για την κατάργηση του επαίσχυντου Χρηματιστηρίου της Ενέργειας και παράλληλα διεκδικούμε την επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ, ώστε κυρίαρχα να ασκούνται σταθερά κοινωνικές πολιτικές και όχι να επαφιόμαστε σε πυροτεχνήματα "ελεημοσύνης"." καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .