Παρασκευή, Μαΐου 27

Με 398,2 ευρώ αμείβεται ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα με κυβέρνηση Μητσοτάκη


Με τον επίσημο πληθωρισμό στη χώρα να τρέχει με πάνω από 10% στην Ελλάδα υπάρχουν …εργαζόμενοι που αμείβονται με «μισθούς» κάτω και από το πενιχρό επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ που ανέρχεται στα 407 ευρώ!

Στην Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επαίρεται ότι δημιουργεί «καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας υπάρχουν εργαζόμενοι που καλούνται να ζήσουν με λιγότερα από 400 ευρώ το μήνα!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ για τον Μάρτιο του 2021, το 34,2% των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα (770.823 άτομα) αμείβεται με μόλις 468,4 ευρώ μικτά ή 398,2 ευρώ καθαρά.

Πρόκειται για μισθούς μερικής απασχόλησης έτσι όπως αυτοί αποτυπώνονται από τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ), που υποβάλλουν σε μηνιαία βάση οι επιχειρήσεις. 

Πρόκειται για άγρια εκμετάλλευση του εργαζόμενου λαού από τα αφεντικά που οδηγεί στη φτωχοποίηση της κοινωνίας και στην παραπέρα εξαθλίωση της εργατικής τάξης. 

από imerodromos

 /teleytaiaexodos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .