Δευτέρα, Μαΐου 30

Έρχεται 4η και τελευταία δόση εμβολίου για όλους τον Σεπτέμβριο, Όσοι επέζησαν ή όσοι δεν απέκτησαν προβλήματα υγείας με τα εμβόλια... για να τα αποκτήσουν

«Το καλοκαίρι δεν θα μας πιάσει η πανδημία» 


Ο Θάνος Πλεύρης μας είπε ότι τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί να κάνουμε 4η δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού. «Τώρα το αν θα είναι υποχρεωτική θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας», είπε.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την εκτίμηση ότι τον Σεπτέμβριο, αφού δηλαδή η τουριστική σεζόν θα έχει μπει προς το τέλος της, θα χρειαστεί νέα δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού σε όλο τον πληθυσμό.

«Θα θέλαμε και στον κορονοϊό να υπάρχει ένα εποχικό εμβόλιο, όπως της γρίπης,  να γίνεται μια φορά και να μη χρειάζεται να καλούμε επαναληπτικά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Όμως το πιο πιθανό για φέτος είναι να πάμε σε ενισχυτική δόση», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «θεωρώ δεδομένο ότι μπαίνοντας στο φθινόπωρο ,η αίσθησή μου είναι ότι θα πάμε και σε γενικό πληθυσμό».

Το καλοκαίρι δεν θα μας πιάσει η πανδημία... γιατί θα πρέπει να έρθουν τουρίστες, μετά όμως που θα τελειώσει η καλοκαιρινή σεζόν, εμβόλια, καραντίνες, και πιστοποιητικά εμβολίων διαφορετικά τον μπούλο απ' τη δουλειά! 

 

Τι είπε για το σενάριο επιστροφής περιοριστικών μέτρων

Ερωτηθείς αν θα επανέλθουν και τα περιοριστικά μέτρα, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «κάποια μέτρα μπορεί να επανέλθουν, αλλά πιστεύουμε ότι θα πάμε καλύτερα. Σίγουρα, η μάσκα που είναι και το τελευταίο μέτρο που φεύγει, είναι ένα μέτρο που έχει ήπια χαρακτηριστικά και σίγουρα τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν χώροι που δε βρίσκω λόγο να μη διατηρήσουμε τη μάσκα».

Πρόσθεσε  ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αυτή την εβδομάδα θα συζητήσει το πρωτόκολλο των πλοίων. «Όπου έχουμε αριθμημένες θέσεις, υπάρχει δυνατότητα να μείνουμε στη σύσταση. Σε άλλα ΜΜΜ, που δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις, η μάσκα είναι υποχρεωτική», εξήγησε.

«Το καλοκαίρι δεν θα έχουμε πανδημία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .