Παρασκευή, Μαΐου 6

Λογαριασμοί ρεύματος: Σε πλατφόρμα θα γίνονται οι αιτήσεις για τα αναδρομικά μέχρι 600 ευρώ

ευρω

Με «μπούσουλα» παλιότερες πληρωμές έκτακτων επιδομάτων και ενισχύσεων, θα πληρωθούν τα αναδρομικά σε όσους είδαν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι και τον Μάιο του 2022.

Τα αναδρομικά θα φτάσουν μέχρι και τα 600 ευρώ και θα αφορούν ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές με εισόδημα έως και 45.000 ευρώ,

για πρώτη ή και δεύτερη κατοικία. Η καταβολή των αναδρομικών θα γίνεται με αίτηση σε πλατφόρμα και έπειτα από διασταύρωση στοιχείων των αιτούμενων. Η καταβολή της αναδρομικής πληρωμής θα γίνεται σε ατομικό λογαριασμόο τράπεζας και αναμένεται να πραγματοποιηθεί ίσως και μέσα στον Ιούνιο.

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια υπήρξαν πολλά μοντέλα όπως η πλατφόρμα Fuel Pass ή το έκτακτο επίδομα Πάσχα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν «οδηγό» για τη διασταύρωση των στοιχείων.

Ανακοινώνουν τις λεπτομέρειες οι αρμόδιοι υπουργοί
Τις λεπτομέρειες για την καταβολή των αναδρομικών αλλά και για τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα κάνουν οι αρμόδιοι υπουργοί σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στις 8:30 το πρωί της Παρασκευής.

Τα μέτρα θα εξειδικεύσουν, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο γγ Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θάνος Πετραλιάς και η γγ Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.
Την παρουσίαση θα συντονίσει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .