Κυριακή, Μαΐου 8

Στα σκαριά ο «Γνωστικός Πόλεμος» του ΝΑΤΟ, που στοχεύει στον έλεγχο του ανθρώπινου εγκεφάλου!

Στα σκαριά ο «Γνωστικός Πόλεμος» του ΝΑΤΟ, που στοχεύει στον έλεγχο του ανθρώπινου εγκεφάλου!

Ανταπόκριση από Στρασβούργο - Νίκος Ρούσσης

Χρειάσθηκε μια γραπτή ερώτηση από την Πορτογαλλέζα ευρωβουλευτή της Ομάδας της Αριστεράς Sandra Pereira, για να «φιλοτιμηθει» ν’ απαντήσει ο υπατος εκπρόωπος της Κομισιόν Μπορέλ, στο αν η ΕΕ συμμετέχει στον «Γνωστικό Πόλεμο» που σχεδιάζει το ΝΑΤΟ και που έχει ως στόχο, τον έλεγχο των εγκεφάλων των ανθρώπων.

Ο Μπορέλ διαβεβαιώνει ότι, ούτε ο γνωστικός πόλεμος, ούτε η έρευνα και ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα αποτελούν μέρος των επτά τομέων συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ ή των συμφωνηθέντων 74 κοινών δράσεων για εφαρμογή αλλά η Πορτογαλλέζα ευρωβουλευτής είχε υποστηρίξει ότι:

-Το 2020, δημοσιεύθηκε μια μελέτη με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ με τίτλο «Γνωστικός Πόλεμος», η οποία ανατέθηκε μέσω της Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού (ACT) από τον François du Cluzel, πρώην Γάλλο στρατιωτικό και επικεφαλής του Κόμβου Καινοτομίας (iHub), το οποίο διαχειρίζεται. από τη βάση του στο Norfolk, Virginia, Ηνωμένες Πολιτείες.

-Αυτό προσδιορίζεται ως ο έκτος τομέας επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ μαζί με τους άλλους πέντε - ξηρά, θάλασσα, αέρας, διάστημα και κυβερνοχώρος. Δηλώνει ότι «ο εγκέφαλος θα είναι το πεδίο μάχης του 21ου αιώνα».

«Οι άνθρωποι είναι ο αμφισβητούμενος τομέας» και ο «γνωστικός πόλεμος» θα περιλαμβάνει «τη στρατιωτικοποίηση των επιστημών του εγκεφάλου» σε «έναν πόλεμο εναντίον του ατομικού μας επεξεργαστή, του εγκεφάλου μας».

Αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα με επιπτώσεις σε διάφορα επίπεδα, είχε καταλήξει η ευρωβουλευτής.

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του Επιτρόπου:

Μπορέλ 5 Μαίου 2022

Η συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και του Οργανισμού Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ) βασίζεται στις κοινές δηλώσεις της Βαρσοβίας και των Βρυξελλών (1) και στο πλαίσιο εφαρμογής τους με 74 κοινές δράσεις (2) σε επτά τομείς συνεργασίας.

Αυτές περιλαμβάνουν υβριδικές απειλές, επιχειρησιακή συνεργασία, συμπεριλαμβανομένων θαλάσσιων θεμάτων, ασφάλειας και άμυνας στον κυβερνοχώρο, αμυντικές δυνατότητες, αμυντική βιομηχανία και έρευνα, παράλληλες και συντονισμένες ασκήσεις και ανάπτυξη ικανοτήτων των χωρών εταίρων.

Η πρόοδος στην υλοποίηση των κοινών δράσεων αναφέρεται σε ετήσια βάση μέσω των δημοσίως διαθέσιμων Εκθέσεων Προόδου που υποβάλλονται από τον Ύπατο Εκπρόσωπο/Αντιπρόεδρο της ΕΕ και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ στα αντίστοιχα Συμβούλια των δύο οργανισμών.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει έξι Εκθέσεις Προόδου, με την επόμενη να αναμένεται τον Ιούνιο του 2022. Ούτε ο γνωστικός πόλεμος, ούτε η έρευνα και ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα αποτελούν μέρος των επτά τομέων συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ ή των συμφωνηθέντων 74 κοινών δράσεων για εφαρμογή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .