Τετάρτη, Μαΐου 25

ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ! ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ! “ΠΥΡΙΝΗ” ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΒΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: “ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΗ ΣΤΑΣΗ, ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΟΥ ΑΖΟΦ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ”. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Μαρία Ζαχάροβα

Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσαν στη Ρωσία οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, όπου παρευρέθη πριν από μερικές ημέρες και, μιλώντας για την Ουκρανία, προσπάθησε να συσχετήσει την έξοδο του Μεσολογγίου με τη Μαριούπολη.
Ο πρωθυπουργός μολονότι απέσπασε τα χειροκροτήματα των Αμερικανών βουλευτών, δεν φαίνεται να εντυπωσίασε τη ρωσική πλευρά, με τη Μόσχα να εξαπολύει «πυρά», δια στόματος της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα.

Όπως ανέφερε η ίδια, ήταν τουλάχιστον «ατυχής» ο συσχετισμός των Ελλήνων ηρώων του Μεσολογγίου και της Εξόδου με την Μαριούπολη της Ουκρανίας, ενώ τόνισε πως «η Αθήνα προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφασή της να ενταχθεί από τους πρώτους στο αντιρωσικό μέτωπο.

«Ο Μητσοτάκης έδωσε ένα περίεργο σύνολο ιστορικών αναλογιών», συνέχισε, όπως μεταδίσει το ρωσικό TASS.

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, η Ζαχάροβα επεσήμανε το εξής: «Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων πριν από διακόσια χρόνια αποδείχθηκε ότι ήταν ισοδύναμος με τις εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο επί οκτώ χρόνια πολέμησε εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς.
Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ήρωες στην υπεράσπιση του ελληνικού φρουρίου του Μεσολογγίου το 1825 τοποθετήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους Ναζί από το τάγμα Αζόφ».

Τι είχε πει ο Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Κογκρέσο
«Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία, θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα. Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός. Τα λόγια του αυτά προκάλεσαν αντιδράσεις και στο εσωτερικό της χώρας.

Υπενθυμίζεται, ότι ενοχλημένος από την ομιλία Μητσοτάκη είναι και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διαμήνυσε «δεν υπάρχει πια γι’ αυτόν ο Έλληνας Πρωθυπουργός», ανοίγοντας νέο κύκλο διαμάχης στα ελληνοτουρκικά ζητήματα.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%91%ce%a3%ce%a4%ce%a1%ce%91%ce%a8%ce%95-%ce%9a%ce%91%ce%99-%ce%92%ce%a1%ce%9f%ce%9d%ce%a4%ce%97%ce%9e%ce%95-%ce%a3%ce%91%ce%a6%ce%95%ce%a3%ce%a4%ce%91%ce%a4%ce%9f-%ce%9c%ce%97%ce%9d%ce%a5%ce%9c/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .