Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Οι κορυφαίες τροφές για καλή κυκλοφορία

Οι κορυφαίες τροφές για καλή κυκλοφορία

Οι κορυφαίες τροφές για καλή κυκλοφορία

Αυτές οι τροφές θα ενισχύσουν σημαντικά την καλή κυκλοφορία του αίματος από και προς τα ζωτικά σας όργανα.

Η καλή κυκλοφορία του αίματος είναι κομβικής σημασίας, μιας και το αίμα μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στον ιστό του σώματός σας, απομακρύνει το διοξείδιο του άνθρακα και τα απόβλητα από τους ιστούς, όντας απαραίτητο για τη διατήρηση της ζωής και την προώθηση της υγείας όλων των ιστών του σώματος.

Αν και απαραίτητη, μερικές φορές η κυκλοφορία μπορεί να μην είναι και τόσο καλή, πράγμα που μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες όπως το κάπνισμα, η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης.

Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενισχύσετε την κυκλοφορία σας. Μερικοί από αυτούς περιλαμβάνουν το stretching (διατάσεις), την διαχείριση του στρες, την φυσική δραστηριότητα αλλά και την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών και ροφημάτων.

Τροφές για καλή κυκλοφορία

Παντζάρια

Τα συναντάμε σε πολλούς ενεργειακούς χυμούς ή σφηνάκια ευεξίας, καθώς τα παντζάρια φημίζονται για τις ενεργητικές τους ιδιότητες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτές οφείλονται στα φυσικά νιτρικά που περιέχουν, φυσικές χημικές ουσίες δηλαδή που βρίσκονται στο έδαφος, τον αέρα και το νερό και χρησιμοποιούνται ως πρόσθετο τροφίμων για να σταματήσουν την ανάπτυξη βακτηρίων και να ενισχύσουν τη γεύση και το χρώμα των τροφίμων.

Άλλο τα προερχόμενα από τη Φύση και άλλο από τον άνθρωπο! Νιτρικά και Νιτρώδη άλατα: Σύμμαχοι ή εχθροί της υγείας μας; 

Αυτά τα νιτρικά άλατα βοηθούν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος όταν μετατρέπονται σε μονοξείδιο του αζώτου στο σώμα, το οποίο βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων.

Προστατεύοντας τα αγγεία μας ζούμε καλύτερα και περισσότερο 

Λαχανικά με βότανα και μπαχαρικά

Ιδιαίτερα βοηθητική για την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, είναι η διατροφή DASH, που συνιστά την κατανάλωση 4 έως 5 μερίδων λαχανικών την ημέρα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Τα λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και δεν έχουν νάτριο, ένας κοινός παράγοντας που συμβάλλει στην υψηλή αρτηριακή πίεση και συνεπώς στην ανθυγιεινή κυκλοφορία του αίματος.

Για περισσότερη γεύση, μην ξεχνάτε να τα καρυκεύετε με βότανα και μπαχαρικά αντί για αλάτι.

Άλλος είναι ο κύριος “εχθρός”: Η ζάχαρη απειλεί την καρδιά πολύ περισσότερο από το αλάτι
Μακράν χειρότερη από το αλάτι! Ζάχαρη: Τραυματίζει τα αιμοφόρα αγγεία-Καταπονεί την καρδιά 

Καρύδια

«Πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα καρύδια έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης που μπορεί να βοηθήσει στη ροή του αίματος.

Ω 3 λιπαρά: Μειώνουν τριγλυκερίδια, χοληστερίνη, ομοκυστεΐνη-Έχουν αντιπηκτική δράση 

Τα καρύδια, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Ε, η οποία λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και μπορεί να βοηθήσει στην ενδοθηλιακή λειτουργία, απελευθερώνοντας ουσίες που ελέγχουν τη χαλάρωση και τη σύσπαση των αγγείων καθώς και ένζυμα που ελέγχουν την πήξη του αίματος, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την προσκόλληση των αιμοπεταλίων.

Πηγή: www.vita.gr Οι κορυφαίες τροφές για καλή κυκλοφορία

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής που διατίθενται από την ιστοσελίδα και είναι ιδανικά για την την καλή υγεία του κυκλοφορικού και του καρδιαγγειακού συστήματος καθώς συμβάλλουν στην προστασία αγγείων-αρτηριών, από τους θρόμβους, αλλά και την αθηρωματική πλάκα και την αρτηριο – αθηροσκλήρωση, είναι:

1) Η φόρμουλα υγιείας του κυκλοφορικού,

αλλά και του αναπνευστικού συστήματος, που βοηθάει να διατηρήσετε τις αρτηρίες και τα αγγεία σας καθαρά και το κυκλοφορικό σας σε άψογη κατάσταση. Το προϊόν αποτελείται από 3 συστατικά…

Πυκνογενόλη: Εμφανίζει θετικό αποτέλεσμα στην κυκλοφορία του αίματος (ενεργεί αντιερεθιστικά, ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία, τις φλέβες και τις αρτηρίες και τις κάνει πιο ανθεκτικές στα τραύματα. Ανακουφίζει το ανεύρισμα των φλεβών, το πρήξιμο των ποδιών και χρονική φλεβική ανεπάρκεια, μειώνει τον κίνδυνο φλεβίτιδας, πρηξίματα και ερεθισμοί,

τζίνγκο μπιλόμπα για κυκλοφορικό, διευρύνει μέχρι και τα τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου και πλούσιο σε φλαβονοειδή. To ginkgo biloba μειώνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού και με άλλον ένα τρόπο, κάνοντας τα αιμο­πετάλια λιγότερο κολλώδη, και συνεπώς μειώνοντας τις πιθανότητες να σχηματίσουν θρόμβο και να αποκλείσουν τη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο. και 

– εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού: Οι φλεγμονές είναι το κύριο αίτιο της δημιουργίας θρομβώσεων και της αφύσικης πήξης του αίματος. Κλινικά έχει αποδειχθεί πως τα OPC πέρα των άλλων ιδιοτήτων τους έχουν και ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Βοηθά όχι μόνο στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων, αλλά και στην αποφυγή δημιουργίας ακόμα και μετά από τραυματισμούς ή χειρουργικές επεμβάσεις.

2) και τα υπερ-πολύτιμα ωμέγα 3:

Μειώνουν το σχηματισμό θρόμβων: Πραγματική «βόμβα» υγείας φαίνεται να είναι τα ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία, σύμφωνα με μελέτες, μειώνουν τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων και οδηγούν στη δημιουργία θρόμβων. μειώνουν το ιξώδες του αίματος και αυξάνουν την παροχή οξυγόνου στους ιστούς.

Και φυσικά μιλάμε για το καλλίτερο ωμέγα 3 που είναι το EPAκαι DHA και λόγω της διπλής  απόσταξης (μοριακή εν κενώ) είναι απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα}!

3) Ενώ τα ΦΥΚΙΑ A.F.Aθα διατηρήσουν ελαστικές και εύκαμπτες τις αρτηρίες σας.

Τέλος χρήσιμα μπορούν να σας φανούν και τα:

Συνένζυμο Q10.

Ερευνητές παρατήρησαν ότι κατά τη λήψη του συμπληρώματος η διαστολή των αρτηριών βελτιώθηκε κατά 42%, κάνοντάς τα να μοιάζουν με αυτά ενός ατόμου 15-20 χρόνια νεότερου – με βάση την ικανότητα διαστολής.

Η βελτίωση τέτοιου εύρους, αν μπορεί με κάποιο τρόπο να εδραιωθεί, ενδεχομένως να συντελεί σε 13% μείωση της καρδιακής νόσου, είπαν οι ερευνητές. 
Συνένζυμο Q10: Ο σύμμαχος του καρδιαγγειακού προστατεύει από διαβήτη-παχυσαρκία-καρκίνο-νευρολογικές παθήσεις

Σκόρδο.

Οι επιστήμονες έχουν προβληματιστεί αν το γνωστό σε όλους μας σκόρδο είναι τελικά τροφή ή φάρμακο. Κλινικά έχει αποδειχθεί ότι δρα ευεργετικά στην προστασία και ρύθμιση των σφίξεων της καρδιάς από πολλούς παράγοντες. (Θρόμβουςαθηρωματικής πλάκαςυπέρτασης κ.α. )

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ !Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.