Τρίτη, Μαΐου 10

Ορατή η πυρηνική απειλή – Τάδε έφη η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας

To Κρεμλίνο, από την πλευρά του, υποστηρίζει πως η Ρωσία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία Δεν έχει αφήσει συμφωνία ή συνθήκη στην Ευρώπη που να μην την έχει παραβιάσει, υποστηρίζει η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο και κατηγορεί ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει ακόμη και πυρηνικά στην Ουκρανία, εφόσον το θεωρήσει αναγκαίο.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή της στην έντυπη έκδοση του περιοδικού «Der Spiegel», η Γερμανίδα ΥΠΕΞ, αναφερόμενη στην ανησυχία των ευρωπαίων πολιτών για τον κίνδυνο πυρηνικής σύγκρουσης, δήλωσε πως οι απειλές από τον πρόεδρο της Ρωσίας για ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων «πρέπει να ληφθούν ακόμη πιο σοβαρά υπ’ όψιν σε περίοδο ενός θερμού πολέμου». «Μια πυρηνική δύναμη διεξάγει έναν βάναυσο επιθετικό πόλεμο στην πόρτα μας. Αν αυτό κάποιον δεν τον τρομάζει, τότε είτε λέει ψέματα είτε δεν έχει κατανοήσει την κατάσταση», δήλωσε σχετικά η Μπέρμποκ.

Παράλληλα, εξέφρασε την κατανόησή της για την ανησυχία των πολιτών «μιας χώρας η οποία μπόρεσε για τόσο καιρό να ζήσει ειρηνικά». «Δεν είναι διαφορετικό για μένα», παραδέχθηκε η υπουργός και επισήμανε ότι «ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει παραβιάσει κάθε συμφωνία ή συνθήκη στην οποία είχαμε καταλήξει στην Ευρώπη, προκειμένου να ζούμε σε ειρήνη».

Αναφερόμενη, εξάλλου, στην απόφαση για παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία, η Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι, «ως κυβέρνηση, έχουμε χρέος να μην αποφασίζουμε με βάση τις φωνές από έξω, αλλά στη βάση της ευθύνης για το μέλλον της χώρας μας». «Σε αυτή την ευθύνη», συνέχισε, «περιλαμβάνεται και η συμπαράσταση στην Ουκρανία, η οποία υπερασπίζεται την ευρωπαϊκή ασφάλεια – ακόμη και αν και για εμένα κάποιες αποφάσεις δεν είναι εύκολες».

Κρεμλίνο: «Δεν θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία»

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τους φόβους της Δύσης, το Κρεμλίνο έκανε γνωστό σήμερα, δια του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξέι Ζάιτσεφ, ότι η Ρωσία δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία. «Η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζάιτσεφ.

δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζάιτσεφ.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρησή» της στην Ουκρανία. Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών στην πόλη Κραματόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Ανέφερε, επίσης, πως η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε δύο ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη, ένα Su-25 και ένα MiG-29, στην ανατολική περιφέρεια Λουχάνσκ, ισχυρισμοί που δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.Σημειώνεται πως ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, είχε δηλώσει στις 14 Απριλίου πως, με δεδομένες τις ήττες που έχει υποστεί ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία, «κανένας μας δεν μπορεί να παίρνει ελαφρά την απειλή της ενδεχόμενης καταφυγής σε τακτικά πυρηνικά όπλα ή (πυρηνικά όπλα) μικρής ισχύος».

 https://www.newsbreak.gr/kosmos/328140/analena-mpermpok-o-kindynos-pyrinikis-sygkroysis-me-ti-rosia-einai-panta-oratos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .