Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

«Βράζουν» οι Βούλγαροι με τους Γερμανούς: «Εμάς μας έκοψαν το αέριο οι Ρώσοι και στο Βερολίνο πληρώνουν σε…ρούβλια»

 «Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ είναι εξοργισμένος που η Βουλγαρία και η Πολωνία στερήθηκαν ρωσικό αέριο, ενώ η Γερμανία και η Αυστρία συνεχίζουν να το λαμβάνουν», όπως μεταδίδει η βουλγαρική εφημερίδα Dnevnik

Στη Βουλγαρία, μετά την αναστολή των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας πολιτική κρίση.

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έσυρε σκόπιμα τη χώρα σε αυτό το πρόβλημα για να ξεπλύνει χρήματα μέσω μεσάζων.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Ενέργειας Ντελιάν Ντόμπρε εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν άνοιξε λογαριασμό στο ρούβλι με την Gazprombank προκειμένου να αγοράσει ρωσικό φυσικό αέριο σε υψηλότερη τιμή μέσω μεσαζόντων.


Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία ετοιμάζονται να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλι με την Gazprombank στην Ελβετία.


Η Βουλγαρία και η Πολωνία το αρνήθηκαν κατ’ αρχήν και τώρα οι κυβερνήσεις τους ψάχνουν…αγωνιωδώς εναλλακτικές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.