Πέμπτη, Μαΐου 12

Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη

ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ - ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ
Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη

Βέβαιη πως η Ελένη Τοπαλούδη έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από τους δύο κατηγορουμένους που τη δολοφόνησαν επειδή τους προειδοποίησε ότι θα τους καταγγείλει στην Αστυνομία, ρίχνοντάς τη ζωντανή στη θάλασσα για να μη βρεθεί ποτέ, εμφανίστηκε η εισαγγελέας της έδρας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, προτείνοντας την ενοχή τους, όπως και πρωτοδίκως, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας ξέσπασε ακούγοντας την εισαγγελέα να περιγράφει όσα έζησε το παιδί της στα χέρια των δύο κατηγορουμένων. «Σε τρεις μέρες έφαγες το παιδί μου, ρε βρομιάρη! Ήρθατε από την Αλβανία να σπείρετε τον πόνο!», φώναξε και χρειάστηκε να βγει από τη δικαστική αίθουσα για να ηρεμήσει.

«Η Ελένη είχε ένστικτο. Προσπάθησε να αντισταθεί. Τα σκισμένα ρούχα της φανερώνουν την υπέρμετρη πάλη που προηγήθηκε με τους κατηγορουμένους. Οι κακώσεις έγιναν εν ζωή και ζωντανή την πέταξαν στη θάλασσα», τόνισε η εισαγγελέας, η οποία αναφέρθηκε σε όσα έγιναν από τη στιγμή που πήγαν οι δύο κατηγορούμενοι την άτυχη φοιτήτρια στο σπίτι του ενός από αυτούς, στους Πεύκους της Ρόδου. «Πήγαν στο δώμα και έπιναν ποτό. Στη 01:07 η Ελένη στέλνει μήνυμα στη φίλη της "πάρε με σε μια ώρα τηλέφωνο". Το μήνυμα αυτό σημαίνει, για μένα, ότι "δεν περνάω καλά, κάτι συμβαίνει". Είχε ένστικτο. Παρά την αντίθετη βούλησή της και με την άσκηση σωματικής βίας, προχώρησαν μαζί της διαδοχικά σε συνουσία. Η άσκηση βίας αποδεικνύεται από τις αμυχές στο κορμί της, τις κακώσεις, τα σημάδια από τα μαχαίρια. Οι κακώσεις έγιναν εν ζωή. Η μη ύπαρξη κακώσεων στα γεννητικά όργανα δεν προβληματίζει, αφού έμεινε για αρκετή ώρα στο νερό. Το κορίτσι προσπάθησε να αντισταθεί και προειδοποίησε ότι θα τους καταγγείλει», σημείωσε.

Οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, «σκεπτόμενοι τις συνέπειες αυτού, της κατάφεραν πλήγματα στο κεφάλι με σίδερο, προκαλώντας της αιμορραγία και οίδημα. Οι κατηγορούμενοι, αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση, τη μετέφεραν στο μπάνιο και εκείνη αιμορραγούσε ακατάσχετα. Όταν είδαν την κρισιμότητα της κατάστασης, τη μετέφεραν στο αυτοκίνητο».

Η εισαγγελέας ήταν κατηγορηματική πως και οι δύο πρωτοδίκως καταδικασθέντες συμμετείχαν στο έγκλημα και στη μεταφορά του θύματος μέχρι τα βράχια, για να μη βρεθούν ποτέ τα ίχνη από τη δολοφονία. «Για τη μεταφορά είναι βέβαιο ότι απαιτούνταν δύο άτομα, αφού το κορίτσι δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Αντί την ύστατη στιγμή να τη βοηθήσουν, την οδήγησαν σε ερημική παραλία. Σταμάτησαν σε ένα πλάτωμα. Έριξαν την Ελένη ζωντανή στη θάλασσα για να μην εντοπιστεί ποτέ και να πεθάνει εκεί. Και οι δύο σήκωσαν το σώμα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους. Προκύπτει από την κατάθεση του ιατροδικαστή πως, λόγω του ότι η Ελένη ήταν ψηλή κοπέλα και βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση, δεν ήταν δυνατόν να τη σηκώσει κάποιος μόνος. Ούτε υπάρχουν σημάδια από σύρσιμο επάνω της. Τεκμαίρεται ότι συνεργάστηκαν και οι δύο για να πετάξουν την Ελένη στη θάλασσα».

Οι κατηγορούμενοι -σύμφωνα με την εισαγγελέα- επέστρεψαν στο σπίτι για να καθαρίσουν το φορτηγάκι, το σπίτι και να μαζέψουν τα προσωπικά αντικείμενα της κοπέλας. Σε 40-45 λεπτά εντοπίστηκαν ξανά στο ίδιο σημείο όπου έριξαν την Ελένη για να ξεφορτωθούν τα πράγματά της. Όμως, πολλά κόλλησαν στη βλάστηση γιατί ο γκρεμός δεν ήταν κάθετος.

«Ο θάνατος θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς, απλώς διάλεξαν να την πετάξουν στη θάλασσα», τόνισε η εισαγγελική λειτουργός, ενώ, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, υπογράμμισε με κατηγορηματικό τρόπο: «Η Ελένη ήξερε ότι απλώς πηγαίνει για σουβλάκια, ήταν απλά ντυμένη, και αν ήθελε να κάνει τρίο, θα το έκανε στο σπίτι της, δεν ήταν ανάγκη να πάει σε άλλο σπίτι… Αν η Ελένη συμμετείχε σε αυτό το σκηνικό οικεία βουλήσει, θα ζούσε ακόμα και δεν υπήρχε λόγος για όλο αυτό που έγινε».

Καταλήγοντας, η εισαγγελέας ανέφερε: «Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δύο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Η γιαγιά και ο παππούς του ενός ήταν στο ισόγειο. Όλες οι μετέπειτα ενέργειές τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού».

Η εισαγγελέας της έδρας δεν πείστηκε ούτε από την προσπάθεια των κατηγορουμένων για να εξασφαλίσουν ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση, λέγοντας: «Δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ότι οι κατηγορούμενοι δεν αντιλήφθηκαν τις πράξεις τους ή είχαν μειωμένη ικανότητα αντίληψης. Ο ψυχίατρος που εξέτασε τους κατηγορουμένους αμέσως μετά τη σύλληψη, δεν διαπίστωσε ψυχοπαθολογίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .