Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Το πρώτο σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία και σάρωση στην Ελλάδα - Πώς λειτουργεί

Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ μπαίνει «σφήνα» στον ανταγωνισμό στην Ελλάδα, προσφέροντας γρήγορες αγορές χωρίς ταμεία.

Το πρώτο σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία και σάρωση στην Ελλάδα - Πώς λειτουργεί

Για πρώτη φορά θα ανοίξει στην Ελλάδα σούπερ μάρκετ χωρίς καθόλου ταμεία, ουρές και αναμονή. Αυτό ανακοινώθηκε με τη μεγάλη επιστροφή του γαλλικού κολοσσού Carrefour, που θα αναπτυχθεί, εκτός από τα τυπικά σούπερ μάρκετ, με νέους τύπους, προσαρμοσμένους στις νέες ανάγκες. Πρόκειται για τα Carrefour Flash 10/10, τα πλέον αυτοματοποιημένα καταστήματα.

Πώς θα λειτουργούν όμως τα νέα καταστήματα;

Η διαφορά των Flash 10/10 («10 δευτερόλεπτα για να ψωνίσετε και 10 δευτερόλεπτα για να

πληρώσετε») δεν είναι απλώς ότι δεν έχουν ταμεία. Το νέο μοντέλο λειτουργεί ήδη στο Παρίσι και είναι «next generation» χωρίς ουρές, ταμεία, σκανάρισμα, αλλά με σχεδόν στιγμιαία πληρωμή, ενώ οι πελάτες δεν χρειάζεται καν να βγάζουν τα προϊόντα από την τσάντα τους και βλέπουν το συνολικό ποσό σε πραγματικό χρόνο.

Όλα αυτά γίνονται με 60 κάμερες HD και 2.000 αισθητήρες ενσωματωμένους στα ράφια, έναν αλγόριθμο και μερικά tablet στην έξοδο του καταστήματος όπου βλέπεις τη συνολική σου χρέωση και πληρώνεις αμέσως με κάρτα. Στην ουσία, με την είσοδο στο κατάστημα, οι κάμερες ακολουθούν τον πελάτη σαν εικονικό avatar και ό,τι σηκώνεις από το ράφι σού χρεώνεται στην έξοδο. Θα μπορεί κανείς φυσικά να τσεκάρει πρώτα ότι όλα έχουν χρεωθεί σωστά. Η απόδειξη δε, θα είναι ηλεκτρονική με QR code που θα σκανάρεται στο κινητό ή θα αποστέλλεται στο email.

Δείτε στο βίντεο πώς λειτουργούν τα 10/10:

 

 

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση για την επιστροφή των Carrefour στην Ελλάδα, όλα αυτά θα γίνουν μέσα στο 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.