Παρασκευή, Μαΐου 13

Οι πέντε μπάλες της ζωής

O διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρείας έδωσε μια πολύ σύντομη αλλά διδακτική ομιλία :

“Φανταστείτε ότι η ζωή είναι ένα παιχνίδι με 5 μπάλες που χειρίζεστε στον αέρα προσπαθώντας να μην πέσουν. Μία από αυτές είναι από λάστιχο και οι υπόλοιπες από γυαλί.

Οι πέντε μπάλες είναι:

  • Η εργασία,
  • η οικογένεια,
  • η υγεία,
  • οι φίλοι,
  • η ψυχή.

Δε θα αργήσετε να συνειδητοποιήσετε ότι η (εργασία) είναι η λαστιχένια μπάλα. Όποτε πέφτει, θα αναπηδήσει, ενώ οι άλλες μπάλες είναι από γυαλί. Εάν μία από αυτές αποτύχει και πέσει, δε θα επιστρέψει ποτέ στην προηγούμενη μορφή της.

Είτε θα καταστραφεί, θα ραγίσει, θα σπάσει ή ακόμα και θα διασκορπιστεί.

Πρέπει να το γνωρίζετε αυτό και να το προσπαθείτε.

Διαχειριστείτε την εργασία σας αποτελεσματικά, κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας, αφιερώστε χρόνο για να βεβαιωθείτε για την ειλικρίνειά σας, δώστε τον απαραίτητο χρόνο στην οικογένεια και τους φίλους σας, ξεκουραστείτε κατάλληλα και φροντίστε την υγεία σας.

Εάν κάτι από αυτά “φύγει”, δεν είναι εύκολο να επιστρέψει όπως ήταν.

______________

 ~ Το κείμενο εσφαλμένα αποδίδεται στο διαδίκτυο στον Διευθύνων Σύμβουλος της Google, S. Pichai. Στην πραγματικότητα πρόκειται για απόσπασμα μιας ομιλίας που πραγματοποίησε το 1991 ο πρώην CEO της Coca-Cola, Brian Dyson.    

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.