Σάββατο, Μαΐου 7

Ο άνθρωπος έρμαιο του πεπρωμένου του..Εκδόσεις Οσελότος --Μονοπάτια μνήμης και νοσταλγίας --Μαρίζα Τσιτμή

 

Εψές πάλι δραπέτευσα απ' το σώμα μου κι ήρθα να βρω εσένα .Εσένα που συνυπάρχεις στη ψυχή μου, σε κάθε κύτταρο του κορμιού μου, σε όλο μου το είναι.  Ξέρεις, από τότε που έφυγες έμεινα στο χρονικό σημείο που χωρίσαμε, στα χρόνια εκείνα που ζήσαμε μαζί.. Στη σκέψη μου έχω συνεχώς τις στιγμές εκείνες που ήσουν εδώ, τότε που κάναμε  όνειρα, σχέδια, με τόσο ενθουσιασμό για να πετύχουμε τους στόχους μας... Είχαμε όλη τη ζωή μπροστά μας..

.έτσι πιστεύαμε τότε...Όμως η Μοίρα, όπως την βλέπουν οι μύθοι και οι ιστορίες, δεν έχει λογική. Πίστευα πως σε όλη μας τη ζωή  θα ήμασταν μαζί, μέχρι που μια μέρα εντελώς ξαφνικά το πεπρωμένο  άλλαξε σκηνικό στη ζωή και στα όνειρά μας. Εσύ έφυγες ξαφνικά χωρίς να το ξέρεις, κι εγώ έμεινα  πίσω σα παγωμένη κολώνα μη μπορώντας να πιστέψω όσα συνέβησαν .Έμεινα μόνη να ερμηνεύω τους ψίθυρους του ανέμου, να προσπαθώ να ημερεύω τις στειχειωμένες σκέψεις μου  μέσα στις τρομακτικές σκιές της σιωπής...Έμεινα εγώ, να κοιτάζω χωρίς να βλέπω, να υπάρχω μέσα στο χρόνο χωρίς να ζω, να μη ξεχωρίζω τη νύχτα απ' τη μέρα.  Δεν υπάρχουν ώρες, ημέρες, χρόνια πια για μένα, είναι όλα μια γραμμή σε ένα ατελείωτο χειμώνα. Κάθομαι με τις ώρες και σκέφτομαι χωρίς να μπορώ να ορίσω το μυαλό μου.. για το αύριο  εγκλωβισμένη σε κείνα τα χρόνια που ζήσαμε μαζί....αιχμάλωτη των δικών μας αναμνήσεων  Τα χρόνια φεύγουν καλπάζοντας μέσα σε σύννεφο σκόνης πιο γρήγορα κι απ' τον άνεμο...Το πεπρωμένο είναι ανορθολογισμός και ανορθογραφία στον κόσμο της λογικής, κι ο άνθρωπος έρμαιο του πεπρωμένου του...μη μπορώντας να αλλάξει τη μοίρα του.. 

Μαρίζα Τσιτμή.

εγκλωβισμένη

Read more at: https://parallaximag.gr/life/texnes/to-erotiko-gramma-sparagmos-tis-pinelopis-delta-ston-iona-dragoumi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .