Σάββατο, Μαΐου 7

Απλήρωτοι παραμένουν απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ

Απλήρωτοι παραμένουν απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ

Απογραφείς οι οποίοι εργάστηκαν στην ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να ολοκληρωθεί η τελευταία απογραφή του 2021, περιμένουν ακόμα να πληρωθούν. Είναι ένα θέμα το οποίο έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες και ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση. Μάλιστα έχει γίνει και ερώτηση στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Βασίλης Τ., πρώην εργαζόμενος για την ΕΛΣΤΑΤ, επικοινώνησε με τη «Ζούγκλα» και ανέφερε πως βρίσκεται σε απόγνωση.

Όπως είπε: «Δούλεψα στους απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Δεκέμβριο του 2021. Εργαστήκαμε και παραπάνω αφιλοκερδώς, έως τον Ιανουάριο του 2022. Είχα σύμβαση για 4 μήνες με την ΕΛΣΤΑΤ. Μας είπαν ότι θα εργασθούμε και θα μας πληρώσουν και έναν μήνα παραπάνω και τελικά δεν τον έδωσαν. Η υπεύθυνη μας είχε τονίσει  ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της απογραφής - η οποία και ολοκληρώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου - θα κινηθεί η διαδικασία για να πληρωθούμε. Θα σταλθούν  δηλαδή στο email του καθενός ξεχωριστά οδηγίες να μπουν σε ένα Link, να βάλουμε τα στοιχεία μας για να πληρωθούμε. Πρώτα μας είπε ότι θα πληρωθούν οι τομεάρχες και στη συνέχεια θα πληρωθούν οι απογραφείς».

Και συνεχίζει: «Μπήκα λοιπόν στις 31 Μαρτίου του 2022 και έκανα τη διαδικασία, πάτησα αποδοχή για να πληρωθώ. Τα χρήματα μέχρι και σήμερα 4 Μαΐου δεν έχουν μπει ακόμα. Έχω στείλει και email στην επόπτρια η οποία μου απάντησε πως έως και στις αρχές Μαΐου θα καταβληθούν. Ακόμα όμως τα χρήματα δεν έχουν μπει. Το ποσό που περιμένω για όλους αυτούς τους μήνες που δούλεψα είναι 1.600 μεικτά, δηλαδή 1.127 καθαρά».

Τι απαντά η ΕΛΣΤΑΤ

Η ΕΛΣΤΑΤ τονίζει ότι η διαδικασία πληρωμής των 47.000 απογραφέων έχει αρχίσει χωρίς να διευκρινίζει πότε θα δουν τα χρήματα οι απογραφείς. «Έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία πληρωμής των περίπου 12.000 τομεαρχών και οι πληρωμές τους αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Μαΐου του 2022. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την πληρωμή των περίπου 47.000 απογραφέων, των οποίων ο ορισμός και η εργασία έγιναν αργότερα σε σχέση με τους τομεάρχες», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

 https://www.zougla.gr/greece/article/apliroti-paramenoun-apografis-tis-elstat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .