Τρίτη, Μαΐου 3

Διώκεται με πλημμέλημα ο ά-νδρας που έριξε στη θάλασσα το γατάκι

 Η σύλληψη του άνανδρου είναι ένα μήνυμα για όλους πως αυτό θα γίνεται σε κάθε τέτοια περίπτωση

Την παραπομπή του 30χρονου που κακοποίησε το γατάκι στην Αιδηψό Ευβαίας με πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες αποφάσισε ο Εισαγγελέας Χαλκίδας, έπειτα και από την ευρεία κατακραυγή που δέχθηκε για την πράξη του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δράστης περνάει αυτή τη στιγμή από τη διαδικασία του αυτοφώρου και σύμφωνα με πληροφορίες ο συνήγορος που έχει ορίσει για την υπεράσπισή του θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης. Η ποινική βαρύτητα του πλημμελήματος μπορεί να φέρει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών.

Ο άνθρωπος που ανάρτησε το βίντεο με την κακοποίηση του ζώου και δέχθηκε την κατακραυγή του κόσμου σημείωσε: «Θέλω να ζητήσω μια συγνώμη για το βίντεο που ανάρτησα στα social media. Δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση να δέχομαι τέτοιο bullying. Δεν ξέρω πως να το πω τώρα… Είναι πρωτόγνωρο για μένα», είπε στον ΑΝΤ1.

«Θα ήθελα να ζητήσω μια μεγάλη συγνώμη για τον τρόπο που αντέδρασα. Θέλω να σας πω ότι δεν εμπλέκεται κανένας από αυτούς που κατηγορούν σε βίντεο και φωτογραφίες. Ο κατηγορούμενος είναι ήδη στην αρχή, η δικαιοσύνη θα δώσει δικαίωση. Εμείς είμαστε έξω και δεν έχουμε κάποια παραπτώματα, δεν έχουμε κάνει κάτι και τα υπόλοιπα αναμένονται», πρόσθεσε.

«Η δικαιοσύνη θα μας κρίνει», κατέληξε ο νεαρός.

Το τραγικό περιστατικό αλλά και την εφαρμογή των νόμων σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Έδωσα τόση μεγάλη βάση στο περιστατικό γιατί πιστεύω ότι εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που σχετίζονται με τη βία, πρέπει να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στο κράτος, στην αστυνομία και τους πολίτες. Η αστυνομία είναι εδώ για να προστατεύσει τους πολίτες και να συμβάλει στην τήρηση των νόμων. Χθες είδαν οι πάντες το βίντεο, κάποια άτομα που φέρονταν βάναυσα σε ένα γατάκι, κινητοποιήθηκαν, το έκαναν θέμα, τους συγχαίρω γι’ αυτό, και τους ευχαριστώ, γιατί μέσω της ανάδειξης αυτού του γεγονότος, η δυνατότητα στους πολίτες να μάθουν ότι υπάρχει ένας νόμος που αφορά στην προστασία των ζώων και στην κακοποίηση των ζώων. Ο νόμος είναι αυστηρός, και έμαθαν ότι αυτός ο νόμος τηρείται. Στην ελληνική αστυνομία έχουμε ιδρύσει το Τμήμα Προστασίας των Ζώων και έχουν υπάρξει εκατοντάδες καταγγελίες. Έχουν γίνει περί τις 140 συλλήψεις για κακοποίηση ζώων, έχουν υπάρξει συνολικά 900 πρόστιμα ύψους του 1,3 εκατομμύρια ευρώ», σχολίασε ο κ. Θεοδωρικάκος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Σε ό,τι αφορά στην ποινή που αντιμετωπίζει ο δράστης της κακοποίησης του ζώου, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως, «ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα. Η ποινή που θα του καταλογιστεί εξαρτάται από την κατηγορία που θα τού αποδοθεί. Πάντως ο νόμος είναι αυστηρός, και εάν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα το παράπτωμα, μπορεί να υπάρξει και ποινή φυλάκισης».

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV και η δημοσιογράφος, Σταματίνα Σταματάκου, η οποία έφερε εξ αρχής στο φως της δημοσιότητας το ζήτημα.

Όπως η ίδια είπε, ενημερώθηκε από έναν κοντινό της φίλο για το περιστατικό και με τη σειρά της ειδοποίησε τον κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος, όπως σχολίασε, έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και ευαισθησία.

«Έκανε αμέσως τις απαιτούμενες ενέργειες και είχαμε αυτό το καλό αποτέλεσμα. Η σύλληψη του άνδρα είναι ένα μήνυμα για όλους πως αυτό θα γίνεται σε κάθε τέτοια περίπτωση», σημείωσε, ενώ συμπλήρωσε πως το πρόσωπο που συνελήφθη από τις Αρχές δεν είναι το ίδιο με αυτό που ανέβασε το βίντεο που κυκλοφόρησε και στο οποίο ένας άνδρας έδινε εξηγήσεις για το συμβάν.
 https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/342234_dioketai-me-plimmelima-o-30hronos-poy-erixe-sti-thalassa-gataki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .