Τρίτη, Μαΐου 3

Ελευθερία του Τύπου: Η Ελλάδα τελευταία χώρα στην ΕΕ

Ελευθερία του Τύπου: Η Ελλάδα τελευταία χώρα στην ΕΕ

Μεγάλη πτώση, 38 θέσεων, σημείωσε η Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου, καθώς βρίσκεται στην 108η θέση σε σύνολο 180 χωρών.

Η χώρα μας βρίσκεται στην 108η θέση (από την 70ή πέρυσι), σύμφωνα με τους σχετικούς δείκτες που παρακολουθούν και δημοσιεύουν ετησίως οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα».

Το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης, η Ελλάδα βρίσκεται χαμηλότερα από χώρες όπως το Μπουρουντί, η Γκαμπόν, η Μποτσουάνα, η Μογγολία κι άλλες.

  • Συνολική αξιολόγηση: 108η (από 70ή το 2021)
  • 128η στον δείκτη ασφάλειας
  • 113η στον οικονομικό δείκτη
  • 103η στον κοινωνικό δείκτη
  • 72η στον πολιτικό δείκτη
  • 70ή στον νομικό δείκτη

Όπως επισημαίνει η RSF, «η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα υπέστη σοβαρά πλήγματα το 2021 και το 2022, με δημοσιογράφους να παρεμποδίζονται τακτικά από την κάλυψη θεμάτων από τη μετανάστευση μέχρι την πανδημία. Επιπλέον, η δολοφονία του βετεράνου αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021 παραμένει ανεξιχνίαστη, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για ταχεία διερεύνηση».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .