Σάββατο, Μαΐου 7

Θεσσαλονίκη – Ώρες ευθύνης: Η «καραμανλική» και «σαμαρική» ΝΔ διαχωρίζει τη θέση της από την «πορεία ολέθρου» της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μια μεγάλη, η μεγαλύτερη από άποψη κύρους συμμετεχόντων, πολιτική εκδήλωση κορυφαίων στελεχών της ΝΔ και των κυβερνήσεων Κ.Καραμανλή και Α.Σαμαρά, υπουργών, υφυπουργών κλπ. από το 2019 και μετά, διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Θεσσαλονίκη ,

με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου, αλλά με ουσιαστική «πολιτική αιτία» την δημόσια διατύπωση της βαθιάς ανησυχίας των συμμετεχόντων για την «πορεία ολέθρου» -όπως υποστηρίζουν- που έχει δώσει στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Την κίνηση τη στηρίζει ο πρώην βουλευτής και πρώην περιφερειάρχης Π.Ψωμιαδης ενώ στους ομιλητές ξεχώρισε και ο πρώην επικεφαλής του Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ επί Κ.Καραμανλή, Νίκος Καραχάλιος.

Η «δήλωση δημόσιας ανησυχίας» και αναζήτησης νέας πολιτικής ταυτότητας για την διακυβέρνηση της χώρας γίνεται στην πιο κρίσιμη στιγμή μετά το 1974 για την Ελλάδα:

Η οικονομική καταστροφή των Ελλήνων πολιτών ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής σε πανδημία και ουκρανική κρίση, ο διχασμός της κοινωνίας ως απόρροια των αποφάσεων καταδίωξης των πολιτών που αντιδρούσαν στον τρόπο με τον οποίο θέλησε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με τελικά ολέθρια αποτελέσματα την πανδημία αλλά και τα εθνικά θέματα με την Τουρκία να θέλει να εμφανίζεται ως συνιδιοκτήτης του Αιγαίου και της ελληνικής ΑΟΖ, είναι ορισμένες μόνο από τις αιτίες μορφοποίησης του σημερινού πολιτικού ρεύματος.

Η εκδήλωση γίνεται από το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών του οποίου ηγείται ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, Σάββας Τσιτουρίδης, μια ισχυρή πολιτική προσωπικότητα στην Κεντρική Μακεδονία και συμμετέχει μια… σκιώδης κυβέρνηση της ΝΔ:

Βασίλης Καπερνάρος, Δικηγόρος, πρώην Ανεξάρτητος Βουλευτής

Νίκος Καραχάλιος, πρώην Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος ΝΔ, Πρόεδρος FORUM2020.GR

Νίκος Νικολόπουλος, Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, πρώην Υφυπουργός

Πάνος Παναγιωτόπουλος, Δικηγόρος, Δημοσιογράφος, πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Θανάσης Σκορδάς, Οικονομολόγος, Πρόεδρος Think Tank ΡΕΥΜΑ (Ριζοσπαστική Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση και Ανασυγκρότηση), πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:

Γιώργος Δημητρακόπουλος, Διεθνολόγος, πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Θανάσης Γιαννόπουλος, Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ, πρώην Υφυπουργός Υγείας

Γεώργιος Μπουλούκος, Δικηγόρος, πρώην Αντιπρόεδρος ΔΣΑ

Τάσος Γκουριώτης, Εκδότης, Δημοσιογράφος

Συντονίζει η δημοσιογράφος: Ιωάννα Λαζαρίδη

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στην τελευταία θέση της ΕΕ στη «Ελευθερία του Τύπου» και αυτό είναι επίτευγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Tην εκδήλωση συντόνισε η Λαζαρίδη Ιωάννα development Manager του DNMgroup

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι Γιώργος Δημητρακόπουλος, Θανάσης Γιαννόπουλος, Δημήτρης Κούβελας, Γιώργος Μπουλούκος.

Δεδομένου ότι χθες δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση της Ε.Ε. για την ελευθερία του Τύπου (η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα, κάτω και από την Αλβανία, στην κατάταξη).

Τελευταία στην Ευρώπη η χώρα μας, ενώ την ξεπερνούν η Γκαμπόν, η Μποτσουάνα, η Αλβανία, η Μογγολία και το Μπουρούντι!

Άνευ προηγουμένου κατρακύλα της Ελλάδας στην παγκόσμια λίστα για την ελευθερία του Τύπου, με τη χώρα μας να διολισθαίνει στην τελευταία θέση της Ευρώπης και να πέφτει συνολικώς 38 θέσεις πιο χαμηλά σε σχέση με πέρυσι στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, που δημοσιεύεται επί 20 συναπτά έτη από τη διεθνή οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης, που διασύρουν τη χώρα μας διεθνώς, η Ελλάδα έχασε 38 θέσεις και σε σύνολο 180 χωρών που περιλαμβάνει ο δείκτης, βρίσκεται στην 108η θέση -ενώ πέρυσι βρισκόταν στην 70ή-, χαμηλότερα από χώρες όπως η Αλβανία, το Μπουρούντι, η Γκαμπόν, η Μποτσουάνα και η Μογγολία.

pronews.gr στο Instagram 

Σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα: «Η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα υπέστη σοβαρά πλήγματα το 2021 και το 2022, με δημοσιογράφους να παρεμποδίζονται τακτικά από την κάλυψη θεμάτων από τη μετανάστευση έως την πανδημία. Επιπλέον, η δολοφονία του βετεράνου αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021 παραμένει ανεξιχνίαστη, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για ταχεία διερεύνηση».

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/thessaloniki-ores-eythynis-i-karamanliki-kai-samariki-nd-diaxorizei-ti-thesi-tis-apo-tin-poreia-olethrou-tis-kyvernisis-mitsotaki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.