Τρίτη, Μαΐου 31

Γεωργία: Η αποσχισθείσα Νότια Οσετία αναστέλλει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένωση με τη Ρωσία

Γεωργία: Η αποσχισθείσα Νότια Οσετία αναστέλλει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένωση με τη Ρωσία

Ο «πρόεδρος» της αποσχισθείσας από τη Γεωργία επαρχίας της Νότιας Οσετίας ανέστειλε τη Δευτέρα τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που είχε προκηρύξει αναφορικά με την ένωση της περιοχής με τη Ρωσία, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις με τη Μόσχα.

«Μέχρι την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, αναστέλλω το διάταγμα του προέδρου της Δημοκρατίας της Νότιας Οσετίας, με ημερομηνία 13 Μαϊου 2022, “Περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος στη Δημοκρατία της Νότιας Οσετίας”», αναφέρει η ανακοίνωση του Αλάν Γκαγκλόγεφ.

Στις 13 Μαΐου, ο Γκαγκλόγεφ είχε ανακοινώσει ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στη Νότια Οσετία στις 17 Ιουλίου.

Η Μόσχα αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας μετά τον πόλεμο με τη Γεωργία, τον Αύγουστο του 2008. Παρέχει οικονομική στήριξη στις δύο περιοχές, πρόσφερε τη ρωσική υπηκοότητα στους κατοίκους τους, ενώ χιλιάδες στρατιώτες σταθμεύουν εκεί.

Όπως και στη ρωσόφωνη περιοχή του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, η Μόσχα χρησιμοποίησε την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των περιοχών και τη χορήγηση υπηκοότητας στους κατοίκους τους για να διατηρήσει την ένοπλη παρουσία της σε περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης τις οποίες θεωρεί τμήμα της σφαίρας επιρροής της.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .