Δευτέρα, Μαΐου 16

Νότια Προάστια: Πως έκλεβαν τους καταλύτες από πολυτελή αυτοκίνητα - Ανάμεσα στα θύματα και η Πηγή Δεβετζή

Νότια Προάστια: Πως έκλεβαν τους καταλύτες από πολυτελή αυτοκίνητα - Ανάμεσα στα θύματα και η Πηγή Δεβετζή

Για να ρίξουν στάχτη στα μάτια σε όσους τους υποψιάζονταν χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο από το οποίο είχαν φροντίσει να το έχουν φορτώσει με διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.Η σπείρα που είχε ρημάξει τους καταλύτες σε πολυτελή τζιπ στα Νότια Προάστια είχε σχέδιο και οργάνωση.

Η σπείρα που είχε ρημάξει τους καταλύτες σε πολυτελή τζιπ στα Νότια Προάστια είχε σχέδιο και οργάνωση.

Όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο κινούνταν πάντα σε ομάδα δύο ,τριών ή τεσσάρων ατόμων προκειμένου να μην κινούν υποψίες  και παρίσταναν τους πλανόδιους συλλέκτες μεταλλικών και άλλων αντικειμένων από κάδους απορριμάτων.

Για να ρίξουν στάχτη στα μάτια σε όσους τους υποψιάζονταν χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο  από το οποίο είχαν  φροντίσει να το έχουν φορτώσει με διάφορα μεταλλικά αντικείμνεα.

«Χτυπούσαν» πάντα πρωινές ώρες

Είχαν χωρίσει ρόλους ως εξής: Ορισμένοι επιτηρούσαν πεζοί περιμετρικά του χώρου  για να μην έχουν δυσάρεστες εκπλήξεις και ένας από τη σπείρα έρποντας έμπαινε κάτω από το αυτοκίνητο και αφαιρούσε τον καταλύτη. Προτιμούσαν τα πολυτελή τζιπ γιατί είναι πιο ψηλά και έτσι ήταν πιο εύκολο να μπαίνουν από κάτω οι «μικρόσωμοι» που είχαν επιλεγεί για αυτό το λόγο.

Η αφαίρεση του καταλύτη γίνονταν σε ελάχιστα λεπτά και στη συνέχεια τον τοποθετούσαν στο όχημα που είχαν ως «καμουφλάζ» ανάμεσα στα άλλα μεταλλικά αντικείμενα

 Στη συνέχεια έδιναν τους κλεμμένους καταλύτες σε κλεπταποδόχο και για κάθε καταλύτη έπαιρναν 350 ευρώ  ανάλογα με το βάρος και την περιεκτικότητά τους σε ευγενή μέταλλα όπως παλλάδιο, ράδιο, πλατίνα .

Σε όσα δε αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να μπουν από κάτω τα σήκωναν με γρύλο.

Το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι ότι μέλος της σπείρας  είχε εγκαταστήσει στο κινητό του συγκεκριμένη εφαρμογή από την οποία ενημερωνόταν καθημερινά για την αξία πώλησης των καταλυτών η οποία διαμορφωνόταν σύμφωνα με τη διεθνή διακύμανση των τιμών των μετάλλων του καταλύτη.

Οι αρχές υπολόγισαν ότι είχαν πάρει συνολικά πάνω από 15.750 ευρώ από τους κλεμμένους καταλύτες

Οι κάμερες αλλά και μαρτυρίες τους πρόδωσαν   ενώ ανάμεσα στα θύματά τους ήταν και η Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή που ανακάλυψε την κλοπή του καταλύτη στο αυτοκίνητό της την στιγμή που πήγε να το βάλει μπρος

To δικαστήριο  έκρινε ένοχους τους τρεις από τους έξι κατηγορούμενους για διακεκριμένες κλοπές.

Ο δικηγόρος δύο εκ των κατηγορουμένων Άγγελος Βουράκης δήλωσε στο newpost

«Οι πολίτες που έπεσαν θύματα αυτών των κλοπών επωμίστηκαν  ένα υψηλό κόστος επισκευής των οχημάτων τους. Οι εγκληματικές ενέργειες δυστυχώς συνεχώς εξελίσσονται και οι παραβάτες βρίσκουν νέες διεξόδους για παράνομες ενέργειες. Τα ευγενή μέταλλα που περιέχουν οι καταλύτες των πολυτελών αυτοκινήτων διαπραγματεύονται πολύ ακριβά στην αγορά μεταλλευμάτων.  Το παλλάδιο διαπραγματεύεται στην αγορά σε τιμές υψηλότερες από τον χρυσό»

Στη φωτογραφία ο δικηγόρος Άγγελος Βουράκης


https://newpost.gr/ellada/627f985a185710fe0e2a9d7f/notia-proastia-pos-eklevan-toys-katalytes-apo-polyteli-aytokinita-anamesa-sta-thymata-kai-i-pigi-devetzi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .