Δευτέρα, Μαΐου 16

ΜΠΟΥΜ! Ανοιχτή επιστολή Αμερικανών διανοουμένων στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την Ουκρανία

Ομάδα διανοουμένων των ΗΠΑ -δημοσιογράφοι, πολιτικοί σύμβουλοι, και μελετητές- υπογράφουν μιαν ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, παρακαλώντας τον να απορρίψει πολιτικές που οδηγούν σε «ένταση της σύγκρουσης με την Ρωσία» και που «θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον θάνατο εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων».

Η επιστολή

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι εκφράζουν σθεναρά και ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στην πολιτική σας όσον αφορά την Ουκρανία. Η στρατηγική σας φέρνει τον κόσμο όλο και πιο κοντά σε έναν πυρηνικό πόλεμο με την Ρωσία και σε έναν ακόμα παγκόσμιο πόλεμο.

Πρόσφατα, ζητήσατε από το Κογκρέσο να σταλούν ακόμα περισσότερα κεφάλαια στην Ουκρανία, προκειμένου να την βοηθήσετε να αγοράσει περισσότερα όπλα για την στρατιωτική σύγκρουση με την Ρωσία. «Έτσι, πρέπει να συνεισφέρουμε όπλα, χρηματοδότηση, πυρομαχικά… ώστε να συνεχίσουν αυτό που κάνουν», είπατε στις 28 Απριλίου, όταν ζητούσατε περισσότερα από 33 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια φορολογουμένων για να στηρίξουμε την Ουκρανία. «Ισχυρή στρατιωτική βοήθεια» για την Ουκρανία, είναι η έκφρασή σας.

Το Reuters ανέφερε ότι «Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο 33 δισεκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την Ουκρανία» και χαρακτήρισε αυτήν την κίνηση ως «δραματική κλιμάκωση της χρηματοδότησης των ΗΠΑ για τον πόλεμο με την Ρωσία».

Την ίδια στιγμή, η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνάντηση του ΝΑΤΟ, στις 27 Απριλίου στο Ramstein της Γερμανίας, προέτρεψε τα μέλη του ΝΑΤΟ να παράσχουν περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, με την Γερμανία να υπόσχεται να στείλει 50 αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά όπλα Cheetah.

Απορρίπτουμε την έντονη κλιμάκωση αυτής της σύγκρουσης ως επικίνδυνη και ως μια πρόκληση.

Η απάντηση από την Ρωσία; Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε στις 26 Απριλίου ότι υπάρχει «σοβαρός» κίνδυνος πυρηνικού πολέμου για την Ουκρανία. «Είναι αληθινό. Δεν πρέπει να υποτιμάται», είπε.

Θέλουμε να ρισκάρουμε έναν πυρηνικό πόλεμο με την Ρωσία για μια περιφερειακή σύγκρουση στην Ανατολική Ευρώπη;

Ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος, Glenn Greenwald, μόλις πρόσφατα δήλωσε:


Όποιες κι αν είναι οι απόψεις σας για τις ηθικές διαστάσεις αυτού του πολέμου, είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς ότι αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ εδώ και δύο δεκαετίες. Κάθε εβδομάδα, η εμπλοκή ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στον πόλεμο εντείνεται, καθώς η Ρωσία προειδοποιεί ρητά για πυρηνικό πόλεμο. Για ποιον λόγο;

Δια του παρόντος δηλώνουμε ότι η κλιμάκωση αυτής της σύγκρουσης από μέρους σας, ως Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν έγινε στο όνομά μας.

Ούτε ενεργήσατε στο όνομά μας όταν, ως Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, συμμετείχατε στο πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία, που ανέτρεψε την επίσημα εκλεγμένη ηγεσία της χώρας. Εκείνην την εποχή, μια τηλεφωνική συνομιλία της συνεργάτιδάς σας, Victoria Nuland, (Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών υπό τον Πρόεδρο Barak Obama) αποκάλυψε πως συζήτησε για το ποιοι ηγέτες θα έπρεπε να τοποθετηθούν στην νέα κυβέρνηση στην Ουκρανία. Η απομαγνητοφώνηση εκείνης της συνομιλίας αποκάλυψε, επίσης, την δική σας άμεση ανάμειξη σε αυτήν την παρέμβαση σε ένα ξένο εθνικό κράτος.

Ούτε αυτή η παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου έθνους έγινε στο όνομά μας.

Ορίσατε τώρα αυτήν την ίδια αξιωματούχο, την Victoria Nuland, ως υφυπουργό Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις. Σε αυτήν την θέση, αναγκάστηκε πρόσφατα να παραδεχτεί ότι η Ουκρανία έχει όντως βιολογικά εργαστήρια και ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε αυτά, και ότι ανησυχεί τι θα κάνουν οι Ρώσοι με το επικίνδυνο περιεχόμενό τους, εάν πέσει στα χέρια τους:


Η Ουκρανία διαθέτει εγκαταστάσεις βιολογικής έρευνας για τις οποίες στην πραγματικότητα ανησυχούμε ότι τα ρωσικά στρατεύματα μπορεί να επιδιώκουν να αποκτήσουν τον έλεγχο. Έτσι, συνεργαζόμαστε με τους Ουκρανούς για το πώς μπορούν να αποτρέψουν οποιοδήποτε από αυτά τα ερευνητικά υλικά να πέσει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων, εάν πλησιάσουν.

Μερικά από αυτά τα ίδια βιολογικά εργαστήρια της Ουκρανίας είναι εκείνα στα οποία ο γιος σας, ο Χάντερ Μπάιντεν, μήνες μόνο μετά το πολιτικό πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014, επένδυσε χρήματα μέσω της αμερικανικής εταιρείας Metabiota, που συνεργάζεται με το Υπουργείο Άμυνας.

Πρόσφατα, ανακαλύφθηκαν πρόσθετα στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ουσιαστικά την εμπλοκή των ΗΠΑ σε ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια.

Αυτή η περίεργη και ανησυχητική εμπλοκή των ΗΠΑ σε βιολογικά εργαστήρια στα σύνορα της Ρωσίας -με άμεση εμπλοκή της δικής σας οικογένειας- δεν γίνεται στο όνομά μας.

Και να σας υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καλή ηθική υπόσταση όσον αφορά την καταδίκη των άδικων επιθετικών πολέμων. Η πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ καταδεικνύει ένα μοτίβο πολλαπλών στρατιωτικών εισβολών σε κυρίαρχα κράτη -ή στρατιωτική και τακτική υποστήριξη σε άλλους για να το κάνουν- με πιο εμφανή την άδικη εισβολή του 2003 στο Ιράκ, με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα αμάχων, αλλά και στο Αφγανιστάν, την Λιβύη και την Συρία.

Σε αυτήν την επικίνδυνη στιγμή της ιστορίας, οι ΗΠΑ πρέπει να ασκήσουν την ισχύ τους για να γίνουν μια δύναμη δίκαιης ειρήνης, προτρέποντας την Ρωσία και την Ουκρανία να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να συμφωνήσουν σε συμβιβασμούς που θα επέτρεπαν και θα διασφάλιζαν την ειρήνη στην περιοχή.

Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να εμπλακούν σε μια πολιτική εντατικοποίησης της σύγκρουσης με την Ρωσία, που θα μπορούσε να οδηγήσει στον θάνατο εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων. Υπάρχουν σοβαρές συνέπειες σωρευτικών προκλήσεων.

Όχι στο όνομά μας, κύριε Πρόεδρε.

Οι Υπογράφοντες:Δρ. Chuck Baldwin, πάστορας, συγγραφέας, αρθρογράφος, παρουσιαστής εκπομπής ραδιοφώνου, υποψήφιος για την προεδρία.
Donna F. Bethell, Esq.
Walter E. Block, Ph.D., Καθηγητής Οικονομικών στο Loyola University της Νέας Ορλεάνης.
Δρ. Peter Chojnowski, φιλόσοφος και διευθυντής του Sister Lucy Truth.
Patrick Delaney, δημοσιογράφος.
Matt Gaspers, Διευθύνων Συντάκτης, Catholic Family News.
Σεβασμιώτατος Επίσκοπος René Gracida.
Carrie Gress and Noelle Mering, TheologyofHome.com, Fellows, Ethics & Public Policy Center.
Scholars, Institute for Human Ecology, CUA.
Δρ. Robert Hickson, συνταξιούχος καθηγητής λογοτεχνίας και στρατιωτικής ιστορίας.
Δρ. Maike Hickson, δημοσιογράφος.
Steve Jalsevac, Συνιδρυτής του LifeSiteNews.com.
Jim Jatras, συνταξιούχος πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής στην Γερουσία, Ρεπουμπλικανός.
Jason Scott Jones, παραγωγός ταινιών, ιδρυτής του Vulnerable People Project, οικοδεσπότης του Jason Jones Show.
Δρ. Clifford A Kiracofe.
Jack Maxey, δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής.
Brian M. McCall, Αρχισυντάκτης, Catholic Family News.
Eugene G. McGuirk, BA, MA, MBA, Διάκονος και Παιδαγωγός.
Eric Metaxas.
Hon. Andrew P. Napolitano, πρώην νομικός, συνταγματολόγος και νομικός σχολιαστής.
David Nix, Επισκοπικός μοναχός.
Jack Posobiec, συντάκτης, Human Events.
Eric Sammons, αρχισυντάκτης, περιοδικό Crisis.
Δρ. Michael Sirilla, καθηγητής θεολογίας, Φραγκισκανικό Πανεπιστήμιο του Steubenville.
Beverly Stevens, περιοδικό REGINA.
Frank Walker, συντάκτης, Canon212.com.
John-Henry Westen, συνιδρυτής και αρχισυντάκτης του LifeSiteNews.com.
Sir Owen Samuel Whitman, GCS, πολιτικός σχολιαστής και σύμβουλος.
Michael Yon, πολεμικός ανταποκριτής/συγγραφέας.
Elizabeth Yore, Esq., ιδρυτής του YoreChildren.
John Zmirak, Ph.D., αρχισυντάκτης, The Stream.
[Η λίστα διευρύνεται καθημερινά]


ΠΗΓΗ: change.org

hellasmag.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .