Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Δεν τον λένε τυχαία «Μωυσή»… Η «σωτήρια» αναφορά του Πρωθυπουργού που όλοι παρεξήγησαν, αλλά θα «γεμίσει» τις τσέπες των πολιτών!

Η «σωτήρια» αναφορά του Πρωθυπουργού που όλοι παρεξήγησαν, αλλά θα «γεμίσει» τις τσέπες των πολιτών!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη χαρακτηριστική ατάκα, «με απόφασή μου, λοιπόν… » (σ.σ. one man show), ανακοίνωσε τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για τις εξωφρενικά ληστρικές τιμές στην ενέργεια, για τις οποίες έριξε ξανά όλες τις ευθύνες στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ουδεμία ανάληψη ευθυνών, αλλά ξεκάθαρη αποποίησή τους, με το μπαλάκι να πηγαίνει στην ευρωπαϊκή εξέδρα («ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεται στη ρίζα του μόνο με ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση») και τον ίδιο να εμφανίζεται ως «Μωυσής» («αλλά δεν πρόκειται να περιμένω μέχρι το αργοκίνητο ευρωπαϊκό υπερωκεάνιο να αλλάξει πορεία») λέγοντας πως η Ελλάδα δεν θα περιμένει την Ευρώπη, «γιατί πρώτος εγώ αισθάνομαι…»

Και κάπου εκεί, ανάμεσα στην αυτοαποθέωση και την αλαζονείαγια να καταλήξω σε αυτές τις τέσσερις παρεμβάσεις χρειάστηκε χρόνος και μελέτη»), άρχισαν τα «χτυπήματα» προς τους καταναλωτές.

«Βοηθήσαμε πολύ τα ευάλωτα νοικοκυριά, που είχαν χαμηλές καταναλώσεις. Αλλά είναι αλήθεια πως όσοι χρησιμοποίησαν λίγο περισσότερο ρεύμα -γιατί έπρεπε, για παράδειγμα, να θερμανθούν με κλιματιστικό ή έχουν μία μικρή δεύτερη κατοικία- βλέπουν υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς τους», είπε, με σαφές ύφος μομφής (τακτική της «σκληρής αγάπης» μάλλον) προς όσους τόλμησαν να ανάψουν το κλιματιστικό και όσους –που ακούστηκε- έχουν κάποιο εξοχικό.

Για τις φράσεις «αναστέλλεται έτσι, ουσιαστικά, η ρήτρα αναπροσαρμογής. Και «κόβονται μαχαίρι» τα υπερέσοδα των εταιρειών ενέργειας», τι να πρωτοσχολιάσει κανείς. Το προεκλογικό «αναστέλλεται» αντί του καταργείται που θα έπρεπε να πει, ή το ότι τελικά υπάρχουν υπερέσοδα των εταιρειών ενέργειας, όταν ο ίδιος φωνασκούσε πως δεν ξέρει, δεν είδε, αν δεν γίνει πρώτα έρευνα;

Εν πάσει περιπτώσει, το δεύτερο και πιο καίριο «χτύπημα» του Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθε κατά την αναφορά του στην εξοικονόμηση ενέργειας. Και λέμε καίριο γιατί, μάλωσε μεν τους πολίτες που χρησιμοποιούν ασύστολα τα κλιματιστικά τους, αλλά ως ένας ηγέτης που έχει πάντα τις λύσεις για τον λαό του, έδωσε το απόλυτο tip που θα ξαλαφρώσει τα πορτοφόλια των καταναλωτών.

«Η φθηνότερη ενέργεια όμως είναι αυτή που δεν καταναλώνεται ποτέ. Συνεπώς, μικρές αλλαγές στις συνήθειες μας, όπως μικρές αλλαγές στις ρυθμίσεις των κλιματιστικών μας, θα φέρουν αμέσως και χαμηλότερους λογαριασμούς. Έτσι βοηθούμε και το περιβάλλον αλλά και το πορτοφόλι μας».

Οπότε, μετά το θερμοσίφωνα (του κ.Σκρέκα), να προσέχετε και τα κλιματιστικά και το πρόβλημα της ακρίβειας και των υπέρογκων λογαριασμών θα λυθεί στο πι και φι.

Οπότε, μετά το θερμοσίφωνα (του κ.Σκρέκα), να προσέχετε και τα κλιματιστικά και το πρόβλημα της ακρίβειας και των υπέρογκων λογαριασμών θα λυθεί στο πι και φι.

https://www.newsbreak.gr/politiki/327799/den-ton-lene-tychaia-moysi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.