Πέμπτη, Μαΐου 5

Πατριάρχης Μόσχας σε Πάπα: Αν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ο χρόνος πτήσης των πυραύλων είναι λίγα μόνο λεπτά. Η Ρωσία δεν θα το επιτρέψει

Francis_Kirill

Προκαλεί λύπη το γεγονός ότι ενάμιση μήνα μετά τη συζήτηση με τον Πατριάρχη Κύριλλο ο Πάπας Φραγκίσκος επέλεξε ένα μη ορθό ύφος για να μεταφέρει το περιεχόμενό της.
Τέτοιες τοποθετήσεις είναι αμφίβολο ότι θα συμβάλουν στην αποκατάσταση ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Ρωσικής Ορθοδόξου

Εκκλησίας, ο οποίος είναι ιδιαιτέρως απαραίτητος την παρούσα περίοδο.

Να τι στην πραγματικότητα ειπώθηκε από τον Πατριάρχη στη συζήτηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, η οποία έγινε στις 16 Μαρτίου:

«Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία να διοργανώσουμε αυτή τη συνάντηση. Όταν συναντηθήκαμε το 2016 στην Κούβα, Σας είπα ότι συναντιόμαστε τον κατάλληλο καιρό και στον κατάλληλο τόπο. Και παρόλο που η επικοινωνία μας γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης, είμαι πεπεισμένος ότι και πάλιν επικοινωνούμε την κατάλληλη στιγμή. Με την άδειά Σας θα ήθελα να μοιρασθώ μαζί Σας την δική μου θεώρηση της σημερινής περίπλοκης καταστάσεως. Ζούμε βεβαίως σε διαφορετικά ενημερωτικά περιβάλλοντα: τα δυτικά ΜΜΕ δεν έλεγαν ή σχεδόν δεν έλεγαν τίποτε για ορισμένα από εκείνα τα γεγονότα, στα οποία θα επιτρέψω στον εαυτό μου να επιστήσω την προσοχή Σας».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.