Πέμπτη, Μαΐου 5

Πατριάρχης Μόσχας σε Πάπα: Αν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ο χρόνος πτήσης των πυραύλων είναι λίγα μόνο λεπτά. Η Ρωσία δεν θα το επιτρέψει

Francis_Kirill

Προκαλεί λύπη το γεγονός ότι ενάμιση μήνα μετά τη συζήτηση με τον Πατριάρχη Κύριλλο ο Πάπας Φραγκίσκος επέλεξε ένα μη ορθό ύφος για να μεταφέρει το περιεχόμενό της.
Τέτοιες τοποθετήσεις είναι αμφίβολο ότι θα συμβάλουν στην αποκατάσταση ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Ρωσικής Ορθοδόξου

Εκκλησίας, ο οποίος είναι ιδιαιτέρως απαραίτητος την παρούσα περίοδο.

Να τι στην πραγματικότητα ειπώθηκε από τον Πατριάρχη στη συζήτηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, η οποία έγινε στις 16 Μαρτίου:

«Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία να διοργανώσουμε αυτή τη συνάντηση. Όταν συναντηθήκαμε το 2016 στην Κούβα, Σας είπα ότι συναντιόμαστε τον κατάλληλο καιρό και στον κατάλληλο τόπο. Και παρόλο που η επικοινωνία μας γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης, είμαι πεπεισμένος ότι και πάλιν επικοινωνούμε την κατάλληλη στιγμή. Με την άδειά Σας θα ήθελα να μοιρασθώ μαζί Σας την δική μου θεώρηση της σημερινής περίπλοκης καταστάσεως. Ζούμε βεβαίως σε διαφορετικά ενημερωτικά περιβάλλοντα: τα δυτικά ΜΜΕ δεν έλεγαν ή σχεδόν δεν έλεγαν τίποτε για ορισμένα από εκείνα τα γεγονότα, στα οποία θα επιτρέψω στον εαυτό μου να επιστήσω την προσοχή Σας».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .