Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Ζελένσκι: Ο Μακρόν πρότεινε να παραχωρήσουμε εδάφη στη Ρωσία - Διαψεύδει το Ελιζέ

Ζελένσκι: Ο Μακρόν πρότεινε να παραχωρήσουμε εδάφη στη Ρωσία - Διαψεύδει το Ελιζέ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να συζήτησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι το ενδεχόμενο ο Ουκρανός να προχωρήσει σε εδαφικές παραχωρήσεις, ώστε να βρεθεί διέξοδος στη σύγκρουση με τη Μόσχα.

Αυτό μεταδίδουν ουκρανικά μέσα, επικαλούμενα συνέντευξη του Ουκρανού προέδρου σε ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι. Όπως αναφέρει το BFMTV, στα αποσπάσματα ο Ζελένσκι αναφέρει ότι ο Μακρόν του πρότεινε να δώσει εδάφη στον Πούτιν για να βρεθεί λύση, πρόταση που το Κίεβο απέρριψε.

Ουκρανικά μέσα μετέδωσαν εικόνες από συνέντευξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ιταλική τηλεόραση. «Δεν είμαστε έτοιμοι να χάσουμε εδάφη για να σώσουμε κάτι για κάποιον», είπε ο Ζελένσκι στο RAI 1.

Ωστόσο το γαλλικό δίκτυο BFMTV επικοινώνησε με το προεδρικό μέγαρο, με πηγή του Ελιζέ να απορρίπτει τα σχόλια του Κιέβου και να επισημαίνει ότι ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε με την Ρωσία πίσω από την πλάτη της Ουκρανίας.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει συζητήσει τίποτα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς τη συμφωνία του προέδρου Ζελένσκι και δεν έχει ζητήσει ποτέ από τον πρόεδρο Ζελένσκι υποχωρήσεις. Πάντα λέει ότι είναι στο χέρι των Ουκρανών να αποφασίσουν τους όρους της διαπραγμάτευσης» αναφέρει σχετικά η πηγή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.