Οι μάσκες πέφτουν και ο καθένας αναμένεται να πάρει την όποια ευθύνη του αναλογεί από την πιο ειδεχθή εγκληματική πράξη που έχει συνταράξει το πανελλήνιο.

Οι ημέρες γλεντιού, μεταμφίεσης και ξενοιασιάς για το ζεύγος Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη από την Πάτρα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Οι γονείς των τριών παιδιών στη Πάτρα, λάτρεις της καλής ζωής – όπως αναφέρουν μαρτυρίες ανθρώπων που τους γνώριζαν- που θορυβούσαν, χόρευαν και γλεντούσαν μετά από τον θάνατο των παιδιών τους, λες και συμμετείχαν σε Διονυσιακές τελετές, διανύουν πλέον το «πράσινο μίλι τους», δεδομένου ότι η έρευνα για τον θάνατο των τριών κοριτσιών τους, φτάνει στο τέλος της.

Αποδειχθεί δεν αποδειχθεί η εμπλοκή τους στους θανάτους των παιδιών και οι δύο είναι πλέον «στιγματισμένοι» από την κοινή γνώμη που ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει -και μάλλον δεν θα το κάνει ποτέ- πώς χάθηκαν τα τρία αθώα αγγελούδια.

Λίγο πριν το τέλος όμως, οι αποκαλύψεις αναμένονται συνταρακτικές. Οι μάσκες πέφτουν και ο καθένας αναμένεται να πάρει την όποια ευθύνη του αναλογεί από την πιο ειδεχθή εγκληματική πράξη που έχει συνταράξει το πανελλήνιο.

Από το… «η Ρούλα δεν εμπλέκεται»

Όταν αρχικά ακούστηκε η είδηση ότι οικογένεια από την Πάτρα έχασε και το τρίτο παιδί της σε τρία χρόνια, μια ολόκληρη χώρα «πάγωσε». Αμέσως μετά ξεκίνησαν όλοι να αναρωτιούνται πώς συνέβη τέτοιο κακό. Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης αποφάσισαν τότε από κοινού να βγουν στην τηλεόραση, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν, στον ήδη υποψιασμένο κόσμο,  ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή τους στους θανάτους των παιδιών.

Ντυμένοι στα μαύρα άνοιξαν τη πόρτα του σπιτιού τους στις κάμερες και μίλησαν για τη τραγωδία που βιώνουν.

«Αυτό που γίνεται έχει καταντήσει από πολλούς δημοσιογράφους να γυρίσει καταπέλτης για τη μάνα, η οποία έχει φτάσει να φοβάται να βγει έξω από το σπίτι όταν βλέπει τι γράφονται. Μας κατακρίνουν γιατί στα social media χαμογελούσαμε. Ναι, χαμογελούσαμε, ναι είχαν χαθεί δύο παιδιά, αλλά υπήρχε άλλο ένα πίσω. Γιατί να απολογηθούμε γιατί πήγαμε ένα ταξίδι. Είχαμε ένα παιδί. Δεν μας έχουν αφήσει να θρηνήσουμε το παιδί μας», ανέφερε ο πατέρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία έδωσε αναλυτικές λεπτομέρειες για τους θανάτους των παιδιών της.

Η εντύπωση που έδωσαν αρχικά ήταν ότι ήταν αγαπημένοι, πολύ κοντά ο ένας στον άλλο και η αμοιβαία στήριξη ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες η εικόνα που ήθελαν να δείξουν απείχε πολύ από την πραγματικότητα. Ήταν ήδη σε διάσταση για πολύ καιρό και οι τσακωμοί μεταξύ τους ήταν συχνοί.

Άρα, όπως προκύπτει προσποιήθηκαν ότι είναι μεταξύ τους καλά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν συμβαίνει τίποτα παραπάνω και κυρίως τίποτα ύποπτο.

Στο… «θα βρω πώς έκανες κακό στα παιδιά»

Ωστόσο πριν από αυτό, δηλαδή την κοινή τους εμφάνιση και, πιο συγκεκριμένα στα μέσα Φεβρουαρίου ο Μάνος Δασκαλάκης φέρεται να είχε πει στην Ρούλα Πισπιρίγκου ότι «για το ένα παιδί βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο ότι δεν του έχεις κάνει κακό, για τα άλλα δύο παιδιά δεν το βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο».

Αυτή η φράση του Μάνου, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, είχε προκαλέσει έντονο καβγά ανάμεσα στο ζευγάρι.

Παράλληλα, ο Μάνος Δασκαλάκης δεν έμεινε εκεί, αλλά είπε στην εν διαστάσει σύζυγό του πως γνωρίζει ότι έχει κάνει κακό στα παιδιά τους «και θα τον βρω ποιος είναι αυτός ο τρόπος, είτε είναι με δηλητήριο είτε είναι τη μέθοδο της ασφυξίας».