Σάββατο, Μαΐου 7

Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου: Έρχονται δύσκολα χρόνια για την Κύπρο και την Ευρώπη!

cyprus

Ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα για την Κύπρο και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προειδοποίησε ότι η ανάπτυξη στην ΕΕ θα μειωθεί τα επόμενα

χρόνια, εν μέρει επειδή η ευημερία στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των σχετικά χαμηλών τιμών της ενέργειας.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία τροφοδοτεί τον πληθωρισμό, κυρίως μέσω της αύξησης των τιμών των καυσίμων και των τροφίμων.

Τα προσωρινά στοιχεία που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα η Eurostat έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην Κύπρο αυξήθηκε κατά 8,6% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, 2,4 μονάδες υψηλότερα από την αύξηση του Μαρτίου.

Οι τιμές των προϊόντων πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο από 30% μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ενώ οι τιμές του ηλεκτρισμού και των γεωργικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά πάνω από 22% και 20%, αντίστοιχα.

Η Κύπρος, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει υιοθετήσει όλες τις κυρώσεις που έχει επιβάλει το μπλοκ κατά της Ρωσίας. Προηγουμένως η χώρα είχε εκτεταμένες οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου και σιτηρών.

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .