Τρίτη, Μαΐου 31

Ρωσία: Ρεκόρ κερδών από εξαγωγές ορυκτών καυσίμων

ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ λοιπόν στις οποιεσδήποτε δηλώσεις των φασιστών ηγετών Ευρώπης, Αμερικής, ΝΑΤΟ και των οσφυοκαμπτών δημοσιοκάφρων που εξαγοράζονται.

.........................................................................................................

Ρωσία: Ρεκόρ κερδών από εξαγωγές ορυκτών καυσίμων

 Η Δύση προσπαθεί με τις κυρώσεις να πιέσει οικονομικά τη Ρωσία για να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας εισρέουν στα ταμεία του Κρεμλίνου περισσότερα χρήματα από ποτέ, αναφέρει το γερμανικό δίκτυο n-tv.


Η Ρωσία αναμένει φέτος πρόσθετα έσοδα ύψους 13,7 δισ. ευρώ από την εξαγωγή ορυκτών καυσίμων. «Αναμένουμε έως και ένα τρισεκατομμύριο ρούβλια περισσότερα σε έσοδα από πετρέλαιο και το φυσικό αέριο», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ στην κρατική τηλεόραση. Μέρος των πρόσθετων εσόδων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη συνέχιση της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.


Η ρωσική κυβέρνηση θέλει να ξοδέψει τα επιπλέον έσοδα φέτος αντί να τα αποταμιεύσει, είπε ο Σιλουάνοφ. Τα χρήματα θα πρέπει να δαπανηθούν σε «πρόσθετες πληρωμές» για συνταξιούχους και οικογένειες με παιδιά και για «ειδικές επιχειρήσεις» στην Ουκρανία, είπε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών


Η Δύση έχει επιβάλει σειρά κυρώσεων στη Μόσχα για να τιμωρήσει το Κρεμλίνο για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία. Ωστόσο, οι προμήθειες ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν μέχρι στιγμής εξαιρεθεί σε μεγάλο βαθμό από τις κυρώσεις. Λόγω της πολύ υψηλής τιμής του φυσικού αερίου, η Ρωσία έχει αυτή τη στιγμή κέρδη ρεκόρ από τις εξαγωγές.


naftemporiki.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .