Τετάρτη, Μαΐου 25

CNN Business> Απόβαση Νοτιοκορεατών στις ΗΠΑ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μπαταρίες

Γραφει ο Ramishah Maruf

Επενδύουν σχεδόν 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στην κομητεία Bryan της Georgia, δημιουργώντας 8.100 νέες θέσεις εργασίας

Η Georgia ετοιμάζεται να αναδειχθεί στην πρώτη αποκλειστική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών της Hyundai στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή.

Από τον Ramishah Maruf/CNN Business

Οι Νοτιοκορεάτες επενδύουν σχεδόν 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στην κομητεία Bryan της Georgia, δημιουργώντας 8.100 νέες θέσεις εργασίας. Το εργοστάσιο αναμένει να φτάσει σε δυναμικότητα 300.000 μονάδων ετησίως όταν ξεκινήσει την εμπορική παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του 2025. Η εγκατάσταση σχεδιάζει να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Η Hyundai είπε ότι η εγκατάσταση κατασκευής μπαταριών θα αρχίσει με μια «στρατηγική συνεργασία», λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Θα ανακοινώσει επίσης ποια μοντέλα αυτοκινήτων θα παραχθούν στο εργοστάσιο αργότερα.

«Μέσω της εγκατάστασης κατασκευής μπαταριών, ο Όμιλος στοχεύει επίσης να δημιουργήσει μια σταθερή αλυσίδα εφοδιασμού και να δημιουργήσει ένα υγιές σύστημα EV στις ΗΠΑ», ανέφερε η Hyundai σε ανακοίνωση της.

Το εργοστάσιο θα καταλαμβάνει σχεδόν 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην κομητεία Bryan, η οποία βρίσκεται περίπου 30 μίλια από το λιμάνι της Savannah. Ο κόμβος παραγωγής της Kia βρίσκεται ήδη στο West Point της Georgia, περίπου 440 χιλιόμετρα μακριά.

Η Hyundai ανέφερε ότι επέλεξε τη Georgia λόγω της «εγγύτητας της στην αγορά, του ταλαντούχου εργατικού δυναμικού της, καθώς και του υπάρχοντος δικτύου».

Ο κυβερνήτης της Georgia, Brian Kemp, παρευρέθηκε στην επίσημη τελετή υπογραφής στην κομητεία, μαζί με στελέχη της εταιρείας. «Οι ΗΠΑ κατείχαν πάντα μια σημαντική θέση στην παγκόσμια στρατηγική του Ομίλου και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Πολιτεία της Georgia για την επίτευξη του κοινού μας στόχου για ηλεκτροκίνηση και βιωσιμότητα στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Hyundai, Euisun Chung.

Η Hyundai ανακοίνωσε το 2021 ότι επένδυε 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την προώθηση της καινοτομίας στις μεταφορές στις ΗΠΑ, η οποία περιελάμβανε την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η εταιρεία θέλει να είναι ένας από τους τρεις κορυφαίους πάροχους EV στη χώρα μέχρι το 2026, ανέφερε σε ανακοίνωση της.

Το ενδιαφέρον αναζήτησης της Google για ηλεκτρικά οχήματα έφτασε σε ρεκόρ στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου εκτοξεύτηκαν, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι οι καταναλωτές τα αγοράζουν πραγματικά. Ωστόσο, η Volkswagen έχει ήδη ξεπουλήσει ηλεκτρικά οχήματα σε βασικές αγορές φέτος, αντανακλώντας τόσο την αυξανόμενη ζήτηση όσο και τους περιορισμούς της αλυσίδας εφοδιασμού.

https://kourdistoportocali.com/news-desk/cnn-business-gt-apovasi-notiokoreaton-stis-ipa-gia-ilektrika-aytokinita-kai-mpataries/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .