Δευτέρα, Μαΐου 30

Μετά τη ΔΕΗ, «golden boys» του Μητσοτάκη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών; Καταγγελία-«φωτιά» για πλουσιοπάροχα πακέτα αποχώρησης


>Στη χώρα του Μητσοτάκη, διορίζουν παντού δικά τους «παιδιά» με υπέρογκους μισθούς και μετά «μιλάνε οι χορτάτοι στους πεινασμένους για τις καλύτερες εποχές που θα έρθουν»… Μετά τη ΔΕΗ, καταγγελίες για golden boys έρχονται στο φως της δημοσιότητας και για το Χρηματιστήριο Αθηνών!

Συγκεκριμένα, με μία οργισμένη ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στο Χρηματιστήριο Αθηνών

καταγγέλλουν τις πρακτικές της νέας διοίκησης, επικεφαλής της οποίας τέθηκε πρόσφατα ο Γιάννος Κοντόπουλος, εκλεκτός του οικονομικού συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Πατέλη.

Το σωματείο εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων της εταιρείας Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. τονίζει ότι «με μία πρωτοφανή κίνησή της η διοίκηση της εταιρείας ATHEX ανατρέπει πρακτικές δεκαετιών και παραβιάζει νόμους και κανονισμούς για να εξυπηρετήσει συμφέροντα μεγαλοστελεχών εις βάρος των εργαζομένων».

«Την ίδια στιγμή εμφανίζονται στο ίδιο κείμενο απίθανες διατάξεις, που επιτρέπουν τη σύναψη συμβάσεων αορίστου χρόνου ανάμεσα στην εταιρεία και σε μέλη του Δ.Σ. – CEO αορίστου χρόνου (!), ενώ παρέχονται πλουσιοπάροχα πακέτα αποχώρησης αποκλειστικά για τα διευθυντικά στελέχη, που ανέρχονται σε αμοιβές 24 μηνών, την ίδια στιγμή που οι απλοί εργαζόμενοι περιορίζονται στα “νόμιμα”».

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι έχουν προβεί σε ενημέρωση/καταγγελία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κινούνται άμεσα σε νομικές ενέργειες, ενημέρωση των αρχών/υπουργείων και προσφεύγει στον ΟΜΕΔ για το σύνολο των εργασιακών θεμάτων.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ο CEO στα Ελληνικά Χρηματιστήρια Γιάννος Κοντόπουλος έχει πολύχρονη γνωριμία και φιλική σχέση με τον Αλέξη Πατέλη και αποτελεί προσωπική επιλογή του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

 



Πηγή: avgi.gr

 https://thefaq.gr/meta-ti-dei-golden-boys-toy-mitsotaki-kai-sto-chrimatistirio-athinon-kataggelia-fotia-gia-ploysioparocha-paketa-apochorisis/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .