Σάββατο, Μαΐου 28

H Τουρκία βγάζει και το «Τσεσμέ» στο Αιγαίο: Με παράνομη Navtex δεσμεύει περιοχές---Που είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν υπάρχουν πλέον ηγέτες με αυτό το κύρος

«Βυθίσατε το Χόρα». Η ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, που σημάδεψε την ελληνοτουρκική κρίση του 1976....
Τουρκική εφημερίδα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία της Λέσβου

Η Άγκυρα κρατά ψηλά την ένταση στο Αιγαίο, καθώς μετά την επιθετική ρητορική, το μπαράζ υπερπτήσεων και παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, επανέρχεται στην τακτική των παράνομων ΝAVTEX για υδρογραφικές έρευνες ακόμη και στο κέντρο του Αιγαίου.

Μετά την αποστολή του Yunus, εκδόθηκε νέα παράνομη NAVTEX από τον Σταθμό της Σμύρνης για υδρογραφικές έρευνες του ερευνητικού σκάφους «TSG Cesme» σε δυο περιοχές στο κέντρο του Αιγαίου δυτικά του 25ου μεσημβρινού μεταξύ Σκύρου – Άη Στράτη και Λέσβου. Οι έρευνες θα διεξαχθούν από σήμερα μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Δείτε την NAVTEX:

navtex

 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγα 24ωρα μετά το παραλήρημα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας προμηνύοντας πως εάν η χώρα μας δεν «αποστρατιωτικοποιήσει» τα νησιά του Αιγαίου, τότε η Άγκυρα θα αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία σε αυτά.

Νέα πρόκληση από τουρκική εφημερίδα: Αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία της Λέσβου

Εν τω μεταξύ συνεχίζει να κλιμακώνει την προκλητική στάση της η Άγκυρα, καθώς νέο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Aksam θέτει θέμα κυριαρχίας της Λέσβου με αφορμή τη διενέργεια στρατιωτικής άσκησης στο νησί.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Aksam θέτει θέμα ελληνικής κυριαρχίας της Λέσβου με αφορμή τη διενέργεια στρατιωτικής άσκησης στο νησί.

Με τίτλο «Προειδοποίηση στον Έλληνα για τη Λωζάνη», το δημοσίευμα σημειώνει ότι «οι ελληνικές ασκήσεις στη Λέσβο μπορούν να ξεκινήσουν τη συζήτηση για την κυριαρχία». Ειδικότερα, υπογραμμίζει πως «δεν μπλοφάρουμε σχετικά με τη συζήτηση για το θέμα της κυριαρχίας των νησιών” αποκαλύφθηκαν οι εικόνες της στρατιωτικής άσκησης της Ελλάδας στη Λέσβο».

Μάλιστα, δημοσιεύει δορυφορικές εικόνες από τα στρατόπεδα της Μυτιλήνης επισημαίνοντας ότι στο νησί, το οποίο απέχει 5,5 χλμ. από την Τουρκία και έχει καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης, βρίσκονται μια μεραρχία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και οι κύριες μονάδες της, δύο συντάγματα πεζικού, επτά τάγματα πεζικού, ένα τάγμα ειδικής εθνοφρουράς, τρία τάγματα αρμάτων μάχης, τέσσερα τάγματα πυροβολικού και 1 τάγμα αντιαεροπορικής άμυνας.

Μάλιστα, η εφημερίδα Aksam αμφισβητεί την κυριαρχία και για τη Χίο, τους Λειψούς, την Ικαρία, την Αστυπάλαια, τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Η τουρκική εφημερίδα δημοσιεύει και δορυφορικές φωτογραφίες από τα στρατόπεδα στη Λέσβο


Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα έρχεται λίγο μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι «εάν η Ελλάδα δεν σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά κατά παράβαση των συμφωνιών της Λωζάνης και του Παρισιού, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία».

http://www.matrix24.gr/2022/05/h-tourkia-vgazi-ke-to-tsesme-me-paranomi-navtex-desmevi-perioches-sto-kentriko-egeo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .