Δευτέρα, Μαΐου 23

Ζούμε το τέλος της ONNEΔ, των ΤΒΠ, των Timberland, των Wrangler και των τσιχλόδενδρων της Κηφισιάς;

Το στραπάτσο στις φοιτητικές εκλογές

Δεδομένο ότι θα προκύψει τουλάχιστο μία σελίδα στο FB  που θα ονομάζεται Παλαιά ΟΝΝΕΔ, η Ορθόδοξη

Πρόεδρε, πως είσαι πρόεδρε, καλώς τον πρόεδρο…

Πράγματι στη διάρκεια εκείνου του δείπνου εάν πετούσες πέτρα θα έβρισκε κάποιον προεδρικό στόχο κατακέφαλα.

Ήτο αρχές Μαίου και λίγο πριν το συνέδριο της ΝΔ όταν οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ συνευρέθησαν σε κρητική ταβέρνα.

Η χρήση του όρου συνευρέθησαν κρίνεται σκόπιμος μια και συμμετείχε και ο Γιώργος Βουλγαράκης (στη κεντρική photo με μία ακόμη από τις όμορφες κόρες του) γνωστός για το σύνθημα που προήλθε από τις σχετικές ιαχές των θαυμαστών του στις οποίες ενέπλεκαν και τον οξυδερκή ΓΑΠ για τον οποίον όπως ενθυμείσθε, ο συγχωρεμένος ο Ανδρέας είχε πει ότι πήγε να σπουδάσει στις ΗΠΑ για να μάθει νέα κόλπα. Στο τέλος κατέληξε χειροκροτητής του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ήτο αρχές του τρέχοντος Μαίου λοιπόν όταν οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ συνευρέθηκαν σε κρητική ταβέρνα στην Αθήνα μαζί με τον εν ενεργεία πρόεδρο της νεολαίας και Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μαρινάκη.

Παρών στη «γαλάζια» μάζωξη ήταν και ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος, ενώ ανάμεσα στους παρευρισκόμενους οι Βασίλης Μιχαλολιάκος, Γιώργος Βουλγαράκης, Γιάννης Κουλιζάκος, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Πάνος Σιδέρης, Δημήτρης Μαραβέλιας, Χρήστος Κουρούσης, Γιώργος Παπανικολάου, Σάκης Ιωαννίδης, Βασίλης Γεωργιάδης και Κώστας Δέρβος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων στο Στρασβούργο (ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο Στρασβούργο θα μπορούσε να αποτελεί ανέκδοτο εάν η Ε.Ε. στο σύνολό της δεν ήτο γνωστή ως parking των αποτυχημένων πολιτικών κάθε χώρας), ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Μειμαράκης ενεθάρρυνε εκ του Στρασβούργου τη «συμμετοχή» στην παρέα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθεί φωτογραφία από το ηρωικό εκείνο βράδι στο οποίο περίσσευαν τα χαμόγελα.

Στη συνέχεια θα πάγωναν.

Ιδού τι συνέβη.

Σε ιστορική ήττα για την ΔΑΠ κατέληξαν οι φοιτητικές εκλογές, μετά από δεκαετίες απόλυτης επικράτησης, για την ακρίβεια μετά από 35 χρόνια νικών!

Με καταμετρημένες τις ψήφους σε 258 συλλόγους από τους συνολικά 262 τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

-Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας λαμβάνει: 16.498 ψήφους με 33,76%.

-Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λαμβάνει: 13.431 ψήφους με 27,48%.

-Η ΠΑΣΠ λαμβάνει 4.988 ψήφους με 10,21%.

-Το BLOCO λαμβάνει 1.248 ψήφους με 2,55%.

-Τα ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ λαμβάνουν 4.637 ψήφους με 9,49%.

-Τα ΕΑΑΚ λαμβάνουν 2.642 ψήφους με 5,41%.

-Τα ΛΟΙΠΑ λαμβάνουν 4.200 ψήφους με 8,59%.

Η ΔΑΠ επιμένει ότι εκείνη κέρδισε τις φοιτητικές εκλογές και όχι η Πανσπουδαστική, όπως επιβεβαιώνουν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Πριν από ένα περίπου χρόνο, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, είχε προαναγγείλει φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο. “Να το πούμε πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι κατεβαίνει ο Γιάννης, η Μαρία, ο Κώστας κ.ο.κ. ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων”, είχε δηλώσει τότε η κ.Κεραμέως.

Eάν αυτό σημαίνει ότι ζούμε το τέλος της ΟΝΝΕΔ πρόκειται για εφιάλτη. Η ONNΕΔ έχει ταυτιστεί στη διάρκεια της μεταπολίτευσης με τα Τεκνά Βορείων Προαστείων, τα Timberland, τα Wrangler και τις κολλημένες τσίχλες στα τσιχλόδενδρα της Κηφισιάς.

Θα είναι μία οδυνηρή απώλεια εάν εξαλειφθεί η ΟΝΝΕΔ. Σ΄αυτή τη περίπτωση είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκύψει μία σελίδα στο FB  (όπως το Παλαιό Πασόκ, το Ορθόδοξο) που θα ονομάζεται Παλαιά ΟΝΝΕΔ, η Ορθόδοξη.

Υπενθυμίζεται ότι επί 33 χρόνια οι φοιτητικές παρατάξεις έβγαζαν μεν η κάθε μία τα δικά της αποτελέσματα, αλλά πρώτον η απόκλιση στα ποσοστά δεν ήταν τόσο μεγάλη και δεύτερον, όλοι αναγνώριζαν την πρωτιά της ΔΑΠ.

Ενώ σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ΔΑΠ, εφέτος συμμάχησε πχ το ΜΠΛΟΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και η ΠΑΣΠ με την ΠΚΣ, για να αλλάξουν τα αποτελέσματα.

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/zoyme-to-telos-tis-onned-ton-tvp-ton-timberland-ton-wrangler-kai-ton-tsichlodendron-tis-kifisias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .