Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Κορονοϊός: Μόνο 1 στους 3 αναρρώνει πλήρως- Αυτά είναι τα συμπτώματα που επιμένουν 6 μήνες μετά

Αυτά είναι τα συμπτώματα που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν όσους νόσησαν από covid!

Ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο, εξέτασε 56 συμμετέχοντες με νευρολογικά συμπτώματα (το 29% με προηγούμενη νευρολογική νόσο, όπως πολλαπλή σκλήρυνση), μετά από την οξεία λοίμωξη SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τη λοίμωξη του κορωνοϊού, από τις 9 Οκτωβρίου 2020 έως τις 11 Οκτωβρίου 2021. 27 από αυτούς

επανελέχθηκαν από τους επιστήμονες 6 μήνες μετά.


Τι έδειξαν οι έρευνες; 

Η συγκεκριμένη μελέτη έδειξε πως μόλις ένας στους τρεις ασθενείς που νόσησε σοβαρά με covid, δεν ταλαιπωρείται από νευρολογικά συμπτώματα.

Η νόσος long covid φαίνεται ότι μένει ως κατάλοιπο σε πολλούς και συμπτώματα όπως κόπωση, διαταραχή μνήμης και μειωμένη συγκέντρωση επιβαρύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό ακόμη και 6 μήνες μετά την ανάρρωση.

Η πλήρης υποχώρηση των συμπτωμάτων παρατηρήθηκε στο 33,3% των συμμετεχόντων. Ο μέσος όρος των βαθμολογιών της γνωστικής αξιολόγησης βελτιώθηκε συνολικά από την έναρξη έως τους έξι μήνες. Οι βαθμολογίες των συμμετεχόντων μειώθηκαν στο 26,3%. Στο 7,1% των ασθενών αναφέρθηκε ένα σύνδρομο με συμπτώματα όπως το τρέμουλο, η αταξία και η γνωστική δυσλειτουργία.

«Το γεγονός ότι η γνωστική ικανότητα και η ποιότητα ζωής των ανθρώπων εξακολουθούν να επηρεάζονται σε τέτοιο βαθμό τόσους μήνες μετά την αρχική μόλυνση είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουμε ενδελεχώς ως κοινωνία», αναφέρουν οι συγγραφείς της μελέτης.

https://bestofyou.gr/cat/ygeia/nea/koronoios-mono-1-stoys-3-anarronei-pliros-ayta-einai-ta-symptomata-poy-epimenoyn-6

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.