Σάββατο, Ιουνίου 18

ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΤΕΣ ΤΩΝ 1000 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ Η ΤΖΑΚΡΗ!!! Οι παραγωγοί της Πέλλας κλαίνε με μαύρο δάκρυ για τις ζημιές και η “γυρολόγος” βουλευτίνα κάνει καμπάνια

d75f9971be33200e8327a6550039edac_XL

Η κακοκαιρία “GENESIS” που έφερε από την Πέμπτη 9 Ιουνίου ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ριπαίους ανέμους σε ολόκληρη την Π.Ε. Πέλλας, φαινόμενα που συνεχίζονται και σήμερα ακόμη και σύμφωνα με τις προβλέψεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, έπληξε τις καλλιέργειες κυρίως του κερασιού, που αυτή την περίοδο βρίσκονται στην φάση της συγκομιδής, προκαλώντας «σκίσιμο» του καρπού και καθιστώντας έτσι την παραγωγή μη εμπορεύσιμη, αλλά και τις καλλιέργειες επιτραπέζιων ροδάκινων, νεκταρινιών, βερίκοκων κλπ που αυτή την περίοδο συγκομίζονται επίσης.

Για τον λόγο αυτό η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε χθες Σάββατο 11 Ιουνίου τον Άγρα, το Μεσημέρι και την Καρυδιά και σήμερα (Κυριακή 12 Ιουνίου) την Όρμα, το Λουτράκι, τον Μεγαπλάτανο, την Φιλώτεια και τους Γαλατάδες “ανταποκρινόμενη” στις φωνές αγωνίας και απόγνωσης των παραγωγών των πληττόμενων περιοχών, που έχοντας ολοκληρώσει το σύνολο των καλλιεργητικών εργασιών (ποτίσματα, ραντίσματα κλπ) και έχοντας καταβάλει το σύνολο των καλλιεργητικών εξόδων σε μια χρονιά που το κόστος παραγωγής (φάρμακα, λιπάσματα, ενέργεια κλπ) έχει τουλάχιστον τετραπλασιαστεί, ήταν έτοιμοι να συλλέξουν τους καρπούς των κόπων μιας ολόκληρης χρονιάς.

Η κ. Τζάκρη φορώντας μπότες των 1000 ευρώ και με τους φωτογράφους που φώναξε, δίπλα της, διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε το έντονο αυτό καιρικό φαινόμενο στις καλλιέργειες που αυτήν την περίοδο, βρίσκονταν στην φάση της συγκομιδής και πιο συγκεκριμένα στα κεράσια, που παρουσιάζουν «σκάσιμο» σε συντριπτικά μεγάλο ποσοστό από τον τεράστιο όγκο νερού που δέχτηκαν κατά την διάρκεια εξέλιξης του φαινομένου και κατά την επίσκεψή της στους Γαλατάδες διαπίστωσε επίσης τις ζημίες που προκλήθηκαν και στα επιτραπέζια ροδάκινα, νεκταρίνια κλπ, τα οποία εμφανίζουν επίσης παρόμοια εικόνα (σκίσιμο κλπ)

Άντε και καλές εκλογές να έχουμε…

Πηγή: imathiotikigi.gr

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%9c%ce%95-%ce%a4%ce%99%ce%a3-%ce%9c%ce%a0%ce%9f%ce%a4%ce%95%ce%a3-%ce%a4%ce%a9%ce%9d-1000-%ce%95%ce%a5%ce%a1%ce%a9-%ce%a3%ce%a4%ce%91-%ce%a7%ce%a9%ce%a1%ce%91%ce%a6%ce%99%ce%91-%ce%97-%ce%a4%ce%96/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .