Παρασκευή, Ιουνίου 24

Δεν σταματούν πουθενά: Το νέο γεωτρύπανο βγαίνει για έρευνες στην Αν. Μεσόγειο στις 15 Ιουλίου

Turkish drilling vessel Yavuz sets sail in Izmit Bay, on its way to the Mediterranean Sea, off the port of Dilovasi, Turkey, June 20, 2019. REUTERS/Murad Sezer

Έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο προαναγγέλλουν τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζοντας τις προκλήσεις απέναντι στην Αθήνα!

Όπως σημειώνουν το νέο γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις 15 Ιουλίου στην περιοχή της…Γαλάζιας Πατρίδας.

«Η Τουρκία ενίσχυσε τον στόλο με τα γεωτρύπανα της με το πλοίο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν.

Είναι έβδομης γενιάς και έχει δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις μέχρι και τα 12.200 μέτρα. Το πλοίο στις 15 Ιουλίου αναμένεται να αγκυροβολήσει στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε σε ρεπορτάζ του το A Haber όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ότι οι εργασίες του αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 25 ημέρες.

«Το τεράστιο πλοίο μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων θα προχωρήσει τις εργασίες του στην “Γαλάζια Πατρίδα” και ήδη προκαλεί το ενδιαφέρον των πολιτών», επισήμανε και κατέληξε ότι η πρώτη περιοχή γεωτρήσεων του γεωτρύπανου αναμένεται να είναι η Ανατολική Μεσόγειος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Hurriyet το νέο γεωτρύπανο προκαλεί φόβο στους Ελληνοκυπρίους για την πιθανότητα να κάνει έρευνες.

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .