Πέμπτη, Ιουνίου 23

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παύλου Μπακογιάννη στο Ψυχικό

ΣΧΟΛΙΟ:Τώρα κάνουν και τις προτομές τους οι Μητσοτάκηδες!

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παύλου Μπακογιάννη στο Ψυχικό Φωτογραφία: EUROKINISSI
Την τελετή θα τιμήσει με την παρουσία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Παρόντες φυσικά θα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη και τα παιδιά της Αλεξία και του Κώστα.

Μία ξεχωριστή εκδήλωση, υψηλού συμβολισμού, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, στις 19:30, στο άλσος Μπακογιάννη, στην οδό Δάφνης στο Ψυχικό, για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου πολιτικού Παύλου Μπακογιάννη, ο οποίος πριν από 33 χρόνια δολοφονήθηκε άνανδρα από την τρομοκρατική οργάνωση της «17 Νοέμβρη».

Γεννημένος στο χωριό Βελωτά της Ευρυτανίας στις 10 Φεβρουαρίου 1935, ο Παύλος Μπακογιάννης υπήρξε μια από τις πιο αξιόμαχες και στεντόρειες φωνές του αντιδικτατορικού αγώνα, άνθρωπος της πολιτικής σύνθεσης και υπέρμαχος της Εθνικής Συμφιλίωσης.

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων θα δώσουν το παρών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Ντόρα, η Αλεξία και ο Κώστας Μπακογιάννης, φίλοι, καθώς και πολιτικοί συνοδοιπόροι του μεγάλου Ευρυτάνα πολιτικού.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη. Το γλυπτό του Παύλου Μπακογιάννη φιλοτεχνήθηκε από τον βραβευμένο καλλιτέχνη-γλύπτη Γιώργο Καλακαλλά και είναι δωρεά του κ. Νικολάου Χριστογιάννη.

 dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .