Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ; Πρόστιμο 50.000 ευρώ αν οι γάτες τραυματίσουν ένα πουλί στη Γερμανία

γατα

Πρόστιμο 50.000 ευρώ αν οι γάτες τραυματίσουν ένα πουλί στη Γερμανία

Στη Γερμανία, η πόλη του Walldorf μόλις πήρε μια μοναδική και πάνω από όλα αρκετά ριζοσπαστική απόφαση.

Προκειμένου να προστατεύσουν το είδος πουλιού «κορυδαλλός», που βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση διατήρησης και ο οποίος κινδυνεύει να εξαφανιστεί στην περιοχή, οι αρχές αποφάσισαν να περιορίσουν τον κύριο θηρευτή τους

: την οικόσιτη γάτα.

Έτσι, από την περασμένη εβδομάδα, όλες οι γάτες της πόλης πρέπει να είναι περιορισμένες στο σπίτι τους και μπορούν να βγουν έξω μόνο με ένα κοντό λουρί. Οι ιδιοκτήτες που αφήνουν τις γάτες τους να περιφέρονται υπόκεινται σε πρόστιμο 500 ευρώ.

Αν ποτέ δουν τη γάτα τους να τραυματίζει, ή χειρότερα να σκοτώνει, έναν κορυδαλλό, το πρόστιμο θα είναι 50.000 ευρώ!

Αυτή η απόφαση που έλαβε η περιφέρεια του Ρήνου-Νέκαρ θα ανανεωθεί ήδη μέχρι το 2025 και θα πρέπει να εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου έως τις 31 Αυγούστου, δηλαδή 5 μήνες περιορισμό για τις γάτες.

Το μέτρο είναι ήδη αμφιλεγόμενο και πολλοί ιδιοκτήτες, όπως και αρκετοί σύλλογοι, έχουν σχεδιάσει να αντιπαρατεθούν σε αυτήν την απόφαση που σύμφωνα με τους ίδιους συγκρίνεται με κακομεταχείριση. Γεγονός παραμένει ότι αυτό το μέτρο αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον αντίκτυπο που έχουν οι γάτες στη μικρή πανίδα και τη βιοποικιλότητα γενικότερα.

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.