Τετάρτη, Ιουνίου 22

Ελληνικό παγωτό στην Ελλάδα έχει 7,48 και στα Σκόπια 2,42

Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης
Ο κακομεταχειριζόμενος Έλληνας πληρώνει το ελληνικό παγωτό 3 φορές πιο ακριβά από τον Σκοπιανό ο οποίος το εισάγει από την Ελλάδα και δεν είναι… ευρωπαίος όπως εμείς.

Πριν από την εορτή του Αγίου Πνεύματος αγόρασα από τα «Ελληνικά μάρκετ» ένα οικογενειακό παγωτό «κρι κρι», βανίλια

και κακάο 1,5 L, και πλήρωσα 7,48. Επειδή γνωρίζω ότι η «κρι κρι» δραστηριοποιείται και στις Βαλκανικές χώρες, σκέφθηκα να «παραγγείλω» μια σύγκριση τιμής στα Σκόπια. Να δω πόσο πληρώνει ο σκοπιανός το παγωτό που εγώ πλήρωσα 7,48.

Σε 2-3 ημέρες έλαβα φωτογραφία, και την δημοσιεύω, από το σκοπιανό σούπερ μάρκετ TINEX (γερμανική εταιρεία) στην οποία απεικονίζεται, στην είσοδο του καταστήματος, ο κατάλογος με τις προσφορές της εβδομάδος, στις οποίες συγκαταλέγεται και το συγκεκριμένο παγωτό. Συγκαταλέγεται ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ παγωτό. Η σύγκριση τιμής ήταν ένα σοκ! Το συγκεκριμένο παγωτό της «κρι κρι», όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, πωλείται στα Σκόπια (αφού μετατραπούν τα δηνάρια σε ευρώ)… 2,42 !!! Το 2,42 είναι τιμή προσφοράς, αλλά η κανονική του τιμή είναι 4,20, αλλά οι προσφορές εκεί έχουν συνήθως καλοκαιρινή διάρκεια !!! Οι επιπλέον διαφορές που πληρώνουμε είναι χαοτικές.

Δηλαδή, πληρώνουμε για ένα ελληνικό παγωτό 5,06 ευρώ περισσότερα από τους σκοπιανούς. Με τα 7,48 ευρώ που πλήρωσα εγώ για ένα ελληνικό οικογενειακό παγωτό, ο σκοπιανός με τα ίδια χρήματα, τα 7,48, αγοράζει το ίδιο ελληνικό παγωτό και θα βάλει επιπλέον και 3 λίτρα βενζίνη που την εισάγει και αυτή από την Θεσσαλονίκη! Τι δεν καταλαβαίνετε;

Ψυχραιμία, έχει και συνέχεια. Ας δούμε κ’ ένα άλλο σούπερ μάρκετ στα Σκόπια που μας αφορά επειδή είναι ελληνικό. Ας δούμε «τον δικό μας» Βερόπουλο. Και ο Βερόπουλος πουλά παγωτά «κρι κρι». Αυτός έχει άλλου τύπου πολιτική πωλήσεων και η τελική τιμή του συγκεκριμένου προϊόντος είναι ακόμη μικρότερη. Ο Βερόπουλος πουλάει τα 3 λίτρα παγωτού (2+1 δώρο) στην τιμή των 4,46 ευρώ. Δηλαδή, για ν’ αντιστοιχίσουμε την τιμή με την τιμή του γερμανικού σούπερ μάρκετ, το 1,5 L παγωτό, ο Βερόπουλος το έχει 2,23. Είναι δηλαδή κατά 19 λεπτά φθηνότερος, αλλά αγοράζεις διπλάσια ποσότητα.

Δεν είναι τυχαίο που τα σούπερ-μάρκετ Βερόπουλος έφυγαν από την Ελλάδα και είναι Νο 1 σούπερ-μάρκετ εκεί στα Σκόπια, με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη εταιρεία με βάση όχι μόνο τα κέρδη, αλλά και με βάση την αντιστοιχία ποιότητος – τιμής. Εκεί, όπου ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής εταιρειών και μισθωτών είναι 10%. Τι δεν καταλαβαίνετε πάλι; Ξέρετε ότι η φορολογία που μας επέβαλαν οι πολιτικοί και οι ευρωπαίοι σ’ εμάς τους Έλληνες, είναι χειρότερη από την φορολογία που μας επέβαλαν οι τούρκοι; Δυνάστη αλλάξαμε. Μόνο οι κοτζαμπάσηδες παραμένουν οι ίδιοι.

Κατά τα άλλα, τι ωραία που περνάμε εμείς στην Ελλάδα.

 Hellas-now στο Google News

  Hellasnow στο twitter

Χρήστος Μαντζιάρης

 https://hellas-now.com/elliniko-pagoto-stin-ellada-7-48-sta-skopia-2-42/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .