Κυριακή, Ιουνίου 12

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΥ ΚΟΚΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ!!! Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΔΙΝΕΙ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ – “ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ” ΕΝΩ ΤΑ AIR CONDITION ΣΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΒΑΡΑΝΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ

logariasmoi-tis-dei-arxeiou

Είναι πραγματικά απίστευτη αυτή η Κυβέρνηση. Ο λαός στενάζει από την ακρίβεια με αποτέλεσμα να έχουν κόψει ακόμα και από το φαγητό αλλά ο Κούλης ακάθεκτος. Μας δουλεύει μέσα στη μούρη και το κοκορεύεται κιόλας. Επιχείρηση «θερμοστάτης» λέγεται το νέο φρούτο που μπαίνει σήμερα στη ζωή μας, την οποία βαφτίζουν ως “μέτρα” για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το πρόγραμμα παρουσίασε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Δημιουργείται ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης της κατανάλωσης, είπε ο Κώστας Σκρέκας, ξεκινώντας την ενημέρωση. Στόχος η μείωση της κατανάλωσης κατά 10% άμεσα, ενώ θα ληφθούν και μεσομακροπρόθεσμα μέτρα για μείωση της κατανάλωσης έως 30%.

Θα υπάρχει help desk με ειδικούς για να βοηθηθούν οι φορείς.

Σε ό,τι αφορά στα bonus, η τελική απόφαση για τα ποσά θα κριθεί από το πόση ενέργεια θα καταφέρει να εξοικονομήσει.

Αν δεν το καταλάβατε, να σας το πούμε εμείς απλά. Καθήστε μέσα στο κατακαλόκαιρο με 40αρια χωρίς κλιματιστικό και ανεμιστήρα αν θέλετε να δείτε χαμηλότερους λογαριασμούς.

Σε ένα κρεσέντο κυνικότητας μάλιστα, για όσους δεν “πιάσουν” τους στόχους ή το αμελήσουν, τότε θα πρέπει, όπως είπε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, να κάνουν οικονομίες από αλλού, αφού δεν θα μπορούν αν εξοικονομήσουν από την ενέργεια! Από που δηλαδή; Από το φαγητό; Από το νεράκι; Αυτά δεν τα διευκρίνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Έχει και συνέχεια αυτή η παρωδία όμως. Όποιος δεν κάνει συντήρηση των κλιματιστικών, ακόμη κι αν πιάσει τους στόχους του, θα πάρει λιγότερα χρήματα ως bonus, αφού αν είχε καθαρίσει τα air condition, τότε θα είχε μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας άρα και μεγαλύτερο κέρδος!

Στόχος είναι να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας 15% με 20% είπε η γγ Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Για κάθε κτίριο του δημοσίου θα υπάρχει ενεργειακός υπεύθυνος, ο οποίος θα δηλωθεί στην ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί.

Τα κλιματιστικά θα ρυθμιστούν σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Ζητήθηκε επίσης από τους εργαζόμενους, ανά 2-3 ώρες να κλείνουν τα κλιματιστικά για 10 λεπτά και ανοίγουν τα παράθυρα, να κλείνουν υπολογιστές, φώτα, κλιματιστικά όταν φεύγουν από το γραφείο και να προσέχουν η θερμοκρασία να μην είναι πολύ χαμηλή.

Θο τοποθετηθούν επίσης στόρια και κουρτίνες και προτείνεται να μένουν αεριζόμενοι οι χώροι τα βράδια, για να μειωθεί η ζέστη το καλοκαίρι πχ.

Γελάνε και τα κλιματιστικά στις βίλες του Κούλη και του Μαξίμου…

 

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%91%ce%a0%ce%99%ce%a3%ce%a4%ce%95%ce%a5%ce%a4%ce%9f-%ce%a0%ce%9f%ce%a5-%ce%9a%ce%9f%ce%9a%ce%9f%ce%a1%ce%95%ce%a5%ce%9f%ce%9d%ce%a4%ce%91%ce%99-%ce%9a%ce%99%ce%9f%ce%9b%ce%91%ce%a3-%ce%9f-%ce%9c/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .