Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Στα ύψη οι τιμές του ελαιολάδου

Στα ύψη οι τιμές του ελαιολάδου

«Χρυσάφι» είναι πλέον το ελαιόλαδο, η τιμή του οποίου καταγράφει σημαντική αύξηση, ακολουθώντας την πορεία των σπορελαίων που επίσης καταγράφουν σημαντικές αυξήσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την δυσκολία εφοδιασμού της παγκόσμιας αγοράς.

Η τιμή του λαδιού ωστόσο επηρεάζονται από τα αποθέματα, αφού αρχές καλοκαιριού δεν υπάρχει παραγωγή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (ΔΟΕ), οι τιμές παραγωγού στην Ελλάδα από τις 18 έως τις 24 Απριλίου 2022 ήταν 3,25 ευρώ/κιλό, σημειώνοντας αύξηση 12,1% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης καλλιεργητικής χρονιάς.

Την ίδια περίοδο, οι τιμές παραγωγού στην Ισπανία ήταν 3,44 ευρώ/κιλό, σημειώνοντας αύξηση 12,8% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του προηγούμενου καλλιεργητικού έτους.

Στην Ιταλία, οι τιμές παραγωγού ήταν 4,30 ευρώ/κιλό, σημειώνοντας πτώση κατά 7,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο την προηγούμενη καλλιεργητική χρονιά.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.