Δευτέρα, Ιουνίου 20

Κατατέθηκε το πόρισμα των ιατροδικαστών για Ίριδα και Μαλένα: Εγκληματική ενέργεια με ασφυκτικό θάνατο

Κατατέθηκε το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καλόγρια και Νίκου Καρακούκη για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας Δασκαλάκη.

Οι έμπειροι ιατροδικαστές μέσα από το φωτογραφικό υλικό, τους ιατρικούς φακέλους των δύο παιδιών, τις εκθέσεις θανάτου που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Χριστίνα Τσάκωνα και Αγγελική Τσιόλα και φυσικά τις νέες τοξικολογικές εξετάσεις της ομάδας του καθηγητή Νικόλαου Ράικου, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα δύο παιδιά βρήκαν ασφυκτικό θάνατο.

Ειδικότερα, στο πόρισμα αναφέρεται ότι και στις δύο περιπτώσεις τα αίτια δεν είναι παθολογικά. Ο θάνατος των δύο παιδιών οφείλεται στον ίδιο μηχανισμό και είναι ασφυκτικός. Με τον ίδιο τρόπο δολοφονήθηκαν τα δύο παιδιά, άρα μιλάμε για εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές,  υπήρχε ανθρώπινος παράγοντας που επέφερε τον θάνατο των δύο κοριτσιών. 

Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας πλέον καλείται να βρει ποιος είναι ο δολοφόνος. 

Σε πλήρη συνεννόηση με την εισαγγελία αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες ή μέρες να έχουμε εξελίξεις καθώς εάν συμβεί ό,τι και στην περίπτωηση της Τζωρτζίνας θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος συγκεκριμένου ατόμου.

Μάλιστα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να πάρουν κατάθεση από τη μητέρα των παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να εξετάσουν τα νέα δεδομένα.

Μπορεί οι τοξικολογικές εξετάσεις να έλυσαν το μυστήριο του θανάτου της Τζωρτζίνας και να έστειλαν στη φυλακή τη μητέρα της, όμως οι νέες ενδελεχείς εξετάσεις που έγιναν στα δείγματα της Ίριδας και της Μαλένας δεν είναι κατατοπιστικές και ικανές να οδηγήσουν σε σαφή συμπεράσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την ομάδα του καθηγητή κ. Ράικου, έδειξε ότι στα δύο δείγματα των παιδιών δεν βρέθηκαν φαρμακευτικές ή ναρκωτικές ουσίες.

Ίσως, λένε οι ειδικοί, τα δείγματα στη φορμόλη ήταν πολύ μικρά (50 μιλιγκράμ αντί 1 γραμμαρίου αίματος), με αποτέλεσμα να μην μπορεί το ειδικό μηχάνημα-φασματογράφος να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητές του.  

Συνεπώς, ήταν βέβαιο πως ο θάνατός τους δεν μπορούσε να αποδοθεί σε δηλητηρίαση από κεταμίνη ή κάποια άλλη τοξική ουσία. Το μόνο ζητούμενο που είχε απομείνει είναι να διερευνηθεί και να αποδειχτεί αν ο θάνατός τους ήταν ή όχι ασφυκτικός. Και οι ιατροδικαστές κατέληξαν τελικά στο συγκεκριμένο συμπέρασμα.

https://www.lykavitos.gr/news/greece/katatethike-to-porisma-ton-iatrodikaston-gia-irida-kai-malena-egklimatiki-energeia-me-as?utm_source=Notify&utm_medium=Push&utm_campaign=Push-Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .