Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα η Αθήνα


Απεργία 24 ωρών αποφάσισε εκτάκτως για σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου, το Συνδικάτο Εργαζομένων και Θυγατρικών εταιρειών του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ).


Αυτό σημαίνει ότι δεν θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, στην Αθήνα από την έναρξη της βάρδιας και για 24 ώρες. 

Σύμφωνα με το Σωματείο, η απεργία αποφασίστηκε ομόφωνα, σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, σε απάντηση της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή, και που στο άρθρο 1 προβλέπει “παράταση συμβάσεων ανάθεσης και υπεκμίσθωσης συγκοινωνιακού έργου κατά την παράγραφο 3 του άρθρου 54 του ν.4568/2018”. Με την τροπολογία  παρατείνονται για ένα χρόνο οι συμβάσεις ανάθεσης κι εκμίσθωσης συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΑ και του ΟΘΕΛ με τα ΚΤΕΛ για έναν χρόνο.
Σύμφωνα με το υπουργείο «η προτεινόμενη ρύθμιση αποτελεί ένα αναγκαίο μέτρο για την αντιμετώπιση της διάδοσης και διασποράς της νόσου COVID-19 από τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς μέσω της παράτασης της δυνατότητας ανάθεσης του συγκοινωνιακού έργου.”

Σύμφωνα με το σωματείο όμως, “είναι αδιανόητο, χωρίς καμία ενημέρωση των εργαζομένων, να γίνεται “σχεδιασμός” του συγκοινωνιακού έργου με συνέχιση εκχώρησης των ΚΤΕΛ, γεγονός που κάθε άλλο παρά τον Δημόσιο Χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών προάγει.”  Το σωματείο οργανώνει συγκέντρωση αύριο στις 11.00 π.μ., στον ΟΑΣΑ.

 .lykavitos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.