Σάββατο, Ιουνίου 4

Προσοχή: Απατεώνες συστήνονται ως… υπάλληλοι της Εφορίας και εξαπατούν!

ωασωα

Με κάθε μέσο προσπαθούν επιτήδειοι να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες. Η… φαντασία, όμως, ξεπέρασε κάθε όριο, αφού στη Ρόδο χρησιμοποίησαν ως «τέχνασμα» τις επιστροφές φόρου από την Εφορία!

Το θέμα ανέδειξε με ανακοίνωσή της η Ένωση των Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΕΛΦΕΕ) Ρόδου. Όπως καταγγέλλει, επιτήδειοι καλούν τηλεφωνικά ή στέλνουν e-mail σε ανυποψίαστους πολίτες αναφέροντας πως επικοινωνούν μαζί τους εκ μέρους του λογιστικού

γραφείου με το οποίο συνεργάζονται για την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, συστηνόμενοι ως νέοι συνεργάτες.

Στη συνέχεια, με πρόσχημα τη λήψη επιστροφής φόρου ή την πληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων, επιχειρούν να τους αποσπάσουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή τα στοιχεία πρόσβασής τους στις αντίστοιχες υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής τους (web banking) ή τους δίνουν, ακόμη, και στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού για να καταθέσουν το ποσόν της οφειλής τους.

Όπως επισημαίνεται, τα λογιστικά γραφεία δεν είναι υπεύθυνα για την πληρωμή φόρων των πελατών τους ούτε και διαμεσολαβούν ως εισπράκτορες για την επιστροφή φόρων των πελατών τους. Η επιστροφή φόρου διενεργείται απευθείας από την ΑΑΔΕ σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, αφού οι λογαριασμοί αυτοί δηλωθούν στην ΑΑΔΕ. Επίσης, η ένωση ενημερώνει τους πολίτες πως η πληρωμή των φορολογικών οφειλών δεν γίνεται με κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό της φορολογικής διοίκησης, αλλά με χρήση ταυτότητας οφειλής σε οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα ή ίδρυμα πληρωμών ή υπηρεσία πληρωμών.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .