Τετάρτη, Ιουνίου 22

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα μπει μπροστά για αύξηση, εδώ και τώρα, των συντάξεων

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα μπει μπροστά για αύξηση, εδώ και τώρα, των συντάξεων

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ-ΠΕΣ ΝΑΤ-ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ-ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ-ΕΣΤΑΜΕΔΕ). Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και επικεφαλής του Εργατικού και Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Δ. Κουτσούμπας καλωσόρισε τα μέλη της αντιπροσωπείας των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων τονίζοντας πως «το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των συνταξιούχων, των αγώνων που δίνουν όλο αυτό το διάστημα για τα δίκαια αιτήματά τους». Σχολίασε, επίσης, τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια στα καύσιμα αναφέροντας: «Δυστυχώς, η κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό. Ούτε 1 ευρώ την ημέρα δεν είναι τα περιβόητα, τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε».

Για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους συνταξιούχους, ο Δ. Κουτσούμπας, τόνισε: «Συνεχίζει να εμπαίζει και τους συνταξιούχους, οι οποίοι βρίσκονται τα τελευταία χρόνια σε πολύ δύσκολη κατάσταση για την επιβίωσή τους -αφού είχαμε συνεχείς περικοπές συντάξεων, συνεχείς περικοπές σε άλλες παροχές, ακόμα και σε φάρμακα και στην υγεία, είχαμε και τις τελευταίες μεγάλες ανατιμήσεις που δίνουν και τη χαριστική βολή. Απ' αυτήν την άποψη το ΚΚΕ θα σταθεί στο πλευρό σας, θα μπει μπροστά, για να παλέψουμε για αύξηση εδώ και τώρα των καταβαλλόμενων συντάξεων, για να έρθει η κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ -και όχι στο αστείο ποσό που βρίσκεται σήμερα των 384 ευρώ- και να αποδοθούν, να εκδοθούν όλες οι συντάξεις που καθυστερούν και να σταματήσει η κυβέρνηση αυτή τη κοροϊδία, με τα λογιστικά και άλλα τέτοια τερτίπια».

«Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον γενικό γραμματέα και την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για την υποδοχή τους, για τη στήριξη στα αιτήματα και τη στήριξη των αγώνων των συνταξιουχικών οργανώσεων, για τη στήριξη που θα έχουμε και σε αυτή την κινητοποίηση, της Παρασκευής, που θα είναι πανελλαδική στις 11.00 το πρωΐ στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου θα συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις γιατί έχουμε μεγάλα προβλήματα», δήλωσε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, και προσέθεση:

«Θα κάνουμε πορεία στο πρωθυπουργικό μέγαρο και θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να του θέσουμε τα αιτήματα τα οποία διεκδικούμε, τα έχουμε πληρώσει σε όλη μας τη ζωή και δεν τα χρωστάμε σε κανενα δανειστή: Την αύξηση των συντάξεών μας, την απόδοση των αναδρομικών, να δοθούν ξανά τα δώρα που τα έχουμε πληρώσει σε όλη μας τη ζωή και φυσικά να παρθούν μετρα ενάντια στην ακρίβεια, μέτρα που να ενισχύσουν το δημόσιο σύστημα Υγείας, γιατί, πραγματικά, έτσι όπως πηγαίνουμε θα ζει όποιος έχει χρήματα. Επομένως συνεχίζουμε τον αγώνα μας γιατί δεν έχουμε καμιά άλλη επιλογή» κατέληξε ο Δ. Κουμπούρης.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .