Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Καστοριά: Η στιγμή που καφέ αρκούδα κάνει μονόζυγο για να φάει κεράσια και «γκρεμίζει» το δέντρο

ΑΡΚΟΥΔΑ

Η καφέ αρκούδα ψάχνει για τροφή στην Καστοριά και εντοπίζει μία κερασιά. Σκαρφαλώνει στο δέντρο με έναν κάτοικο της περιοχής που βρισκόταν στο σημείο, να τραβάει ένα μοναδικό βίντεο…

Ένα απίστευτο σκηνικό κατέγραψε πολίτης με το κινητό του στην Καστοριά, με μία καφέ αρκούδα να σκαρφαλώνει σε δέντρο για να φάει κεράσια. Η αρκούδα κάνει… μονόζυγο σε δέντρο για να φάει κεράσια, όπως φαίνεται και στο απίθανο βίντεο κοντινής λήψης στο Δισπηλιό Καστοριάς, το οποίο ανήκει στον Νίκο Κωστάρα.

Η καφέ αρκούδα κατέχει την ευρύτερη κατανομή παγκοσμίως από όλα τα άλλα είδη αρκούδας. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν 350 – 400. Ζουν σε δύο ανεξάρτητους πληθυσμούς, οι οποίοι δεν επικοινωνούν γεωγραφικά μεταξύ τους. Ο μεγαλύτερος πληθυσμός ζει στην ευρύτερη περιοχή της οροσειράς της Πίνδου ενώ ο άλλος στην οροσειρά της Ροδόπης.

Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται σταθερές ενδείξεις για παρουσία αρκούδας στον άξονα Βόρα – Ολύμπου και στη Στερεά Ελλάδα μέχρι και την ορεινή Ναυπακτία. Περιοχές που τα τελευταία 70 χρόνια δεν υπήρχε καμία καταγραφή. Στην Καστοριά πάντως οι καφέ αρκούδες επισκέπτονται συχνά κατοικημένες περιοχές, σε μια προσπάθεια να βρουν τροφή.

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%9a%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ac-%ce%97-%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%ae-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%cf%86%ce%ad-%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%bf%cf%8d%ce%b4%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.