Σάββατο, Ιουνίου 4

ΕΝΩ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΡΟΕΛΑΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΜΕΤΡΟΥΝ ΝΕΚΡΟΥΣ, Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ! ΟΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Οι μάχες στο Ντονμπάς συνεχίζονται με αμείωτη σφοδρότητα με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν θέσει τον ουκρανικό στρατό στο ανηλεές σφυροκόπημα του πυροβολικού τους

Παράλληλα η νέα στρατηγική των πολλών μικρών λαβίδων φέρνει σταδιακά στο επίκεντρο το Σλοβιάνσκ το οποίο αναμένεται να δεχτεί την επόμενη μαζική ρωσική επίθεση. Την ίδια στιγμή οι απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων (παρά τις μεμονωμένες προσπάθειες αντεπίθεσης) αυξάνονται δραματικά με εκατοντάδες νεκρούς να καταγράφονται σε καθημερινή πλέον βάση.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι σε πυραυλικές επιθέσεις, πλήγματα του πυροβολικού και αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε στην επικράτεια της Ουκρανίας τις προηγούμενες 24 ώρες εξοντώθηκαν 360 νεοναζί και καταστράφηκαν 49 οπλικά συστήματα και στρατιωτικά οχήματα.

Σταθμός παρακολούθησης των ραδιοεπικοινωνιών στην πόλη Σλοβιάνσκ ήταν ανάμεσα στους στόχους που καταστράφηκαν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Στην περιοχή της Σλοβιάνσκ βρίσκεται το αρχηγείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ντονμπάς, όπως αποκαλείται η ανατολική Ουκρανία.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν επίσης τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών στο Ντονμπάς και δεκάδες στόχους στη Μικολάιφ (νότια), σύμφωνα με τον κ. Κονασένκοφ.

Ο ρωσικός στρατός συγκεντρώνει δυνάμεις ενόψει επίθεσης στην πόλη Σλοβιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, προειδοποίησε χθες Παρασκευή μέσω Facebook το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς στρατηγούς, στην περιοχή βρίσκονται ως και 20 σχηματισμοί μάχης του ρωσικού στρατού, με μηχανοκίνητο πεζικό, πυροβολικό και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, που διαθέτουν από 600 ως 800 στρατιωτικούς η καθεμιά.

Διοικητικά, η Σλοβιάνσκ υπάγεται στην περιφέρεια Ντανιέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Η Ρωσία έχει διακηρυγμένο στόχο να καταλάβει ολόκληρη την ανατολική Ουκρανία, την περιοχή που αποκαλείται Ντονμπάς, στον πόλεμο που πλέον έχει εισέλθει στην 101η του ημέρα.

Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται κοντά στη Σεβεροντονιέτσκ, όπου συνεχίζουν να μαίνονται σφοδρές εχθροπραξίες εδώ και αρκετές ημέρες.

Ο ρωσικός στρατός και οι ρωσόφωνοι λένε πως η Σεβεροντονιέτσκ έχει πέσει σχεδόν ολόκληρη στα χέρια τους, όμως η ουκρανική πλευρά διαβεβαίωσε χθες πως ανέκτησε το ένα πέμπτο της προσωρινής πρωτεύουσας της περιφέρειας Λουγκάνσκ, παρά τις σφοδρές ομοβροντίες του ρωσικού πυροβολικού.

Η ενεργειακή κρίση πλήττει όλον τον πλανήτη.
Ο πληθωρισμός αποτελεί σοκ για τις οικονομίες και τις κοινωνίες.
Η επισιτιστική κρίση ήδη αποτελεί ένα μείζονος σημασίας πρόβλημα…
Για τους Ρώσους η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός είναι η απάντηση στα συνεχή λάθη της Δύσης που με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας απλά επιδείνωσε το πρόβλημα.
Οι κυρώσεις της Δύσης αποτελούν μια παταγώδη αποτυχία καθώς η Ρωσική οικονομία δεν έχει επηρεαστεί αντιθέτως βγάζει κέρδη από πετρέλαιο και φυσικό αέριο ενώ η Δύση που επιβάλλει τις κυρώσεις πλήττεται πολύπλευρα…
Τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η Ευρωπαική Ένωση αποδείχθηκαν θίασος σκιών, ασυμφωνίες, διαρέσεις, αντιθέσεις και στο τέλος… κυρώσεις χωρίς αντίκρυσμα.

 makeleio.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .