Δευτέρα, Ιουνίου 13

Πάνω από την κάλπη

Πάνω από την κάλπη

Ασχέτως αν γίνουν οι εκλογές το φθινόπωρο ή την άνοιξη του ’23, η ώρα της κάλπης πλησιάζει.

Κι ο λαός εν μέσω γεωπολιτικού χάους (το ουκρανικό είναι απλώς η αρχή της διελκυνστίδας μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων) και δυσβάσταχτων βαρών στην τσέπη του, θα κληθεί να αποφασίσει ποιος μπορεί να διασφαλίσει την επιβίωσή του.

Από τη μία, θα έχει την επιλογή να ξαναεμπιστευτεί τον Μητσοτάκη. Ο οποίος παρά τις μετεκλογικές ανακολουθίες, τα φάλτσα στη διαχείριση της κορονοκρίσης, την εμμονή του σε νεοφιλελεύθερες πρακτικές και τα σφάλματα στη διαχείριση των ελληνοτουρκικών και του μεταναστευτικού, φαίνεται ότι αφυπνίστηκε και αποφάσισε να παίξει το πατριωτικό χαρτί προς μετριασμό της δυσαρέσκειας  κυρίως από τα δεξιά, καθώς από εκεί κρίνεται η επανεκλογή ή η κατάρρευσή του. Τα όσα ακούγονται περί κέντρου λέγονται απλώς για να μη γοητευτούν οι πασοκοποταμίσιοι από τον Ανδρουλάκη και ρίξουν μαύρη πέτρα στην Πειραιώς. Έτσι, το πατριωτικό γύρισμα σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη που δείχνει στον Μητσοτάκη τόσο το εγχώριο όσο και το διεθνές κατεστημένο σηματοδοτώντας κατά αυτόν τον τρόπο την οικονομική σταθερότητα (όσο δύναται να είναι σταθερή λόγω γεωπολιτικού κυκεώνα) της Ελλάδας, θα μπορούσε να εξασφαλίσει στον λαό μια σιγουριά για το μέλλον του. Κοινώς, επανάληψη του… μη χείρον βέλτιστον.

Από την άλλη, ο λαός θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά γιατί θα τον ωφελήσει η παλινόρθωση του Τσίπρα. Μέχρι στιγμής πάντως η αντιπολιτευτική του στάση, με τα τσιτάτα και τους μύδρους -επιπέδου κίτρινης δημοσιογραφίας- που εκτοξεύει, δεν του δίνει την απαραίτητη τροφή για σκέψη. Δεν τον πείθει δηλαδή ότι αν τον ξαναψηφίσει δε θα υποστεί εκ νέου τόσο το οικονομικό όσο και το εθνικό τσάκισμα που υπέστη επί των ημερών του. Συνεπώς, προς το παρόν, δεν του παρέχει ούτε τα στοιχειώδη εχέγγυα για την επιβίωσή του.

Περνάμε στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Κι εκεί μια από τα ίδια. Αερολογίες, ευχολόγια, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό  και έτερον ουδέν. Ο μόνος λόγος για να το εμπιστευτεί ο λαός είναι για να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ, ώστε να μη μείνει ακυβέρνητη η χώρα. Θα μπορούσε να το ψηφίσει για να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φρονούμε ότι θα είναι παράτολμο το εγχείρημα για ευνόητους λόγους. Επομένως, μένει να φανεί που θα βάλει σφήνα ο λαός τον Ανδρουλάκη, προς κατοχύρωση του ρόλου του ως μπαλαντέρ.

Ερχόμαστε στον Βελόπουλο. Όπου και η δική του περίπτωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί…  ψήφος μπαλαντέρ. Από τα δεξιά αυτή τη φορά όμως, για να κρατάει τα… πατριωτικά γκέμια, μην τυχόν γλιστρήσει ο Μητσοτάκης και γκρεμοτσακιστεί  σε τίποτα Πρέσπες του Αιγαίου.    

Ακολουθεί ο Κασιδιάρης. Ουδέν σχόλιον και ο θεός βοηθός!!!

Υπάρχουν και κάποιοι που υποδύονται τους δεξιούς σωτήρες τους οποίος αναζητεί ο λαός για να δει αν φτουράνε, αλλά οι δόλιοι έχουν… χαθεί στην οργάνωση. Πάντως οι κακές γλώσσες λένε, ότι αν στο τέλος οργανωθούν και καταφέρουν να μπουν στη Βουλή, αυτομάτως θα επιδιώξουν συγκυβέρνηση με τον Μητσοτάκη για να τον απαλλάξουν από τη συγκατοίκηση με τον Βελόπουλο. Άρα αδέρφια, αν ισχύουν οι πληροφορίες, εξυπακούεται ότι είναι προτιμότερο να ψηφίσετε κατευθείαν τον Μητσοτάκη.            

Τι μένει; Ο Βαρουφάκης και το ΚΚΕ.

Καλύτερα ΚΚΕ… σύντροφοι. Εφόσον υπάρχει το γνήσιο γιατί να φάτε το γιαλαντζί;   

Η συνέχεια… πάνω από την κάλπη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .